muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El jesuïta Rafael Navarrete imparteix a Palma uns cursos sobre el control de la ment

«Ser propietari de les idees que regeixen la ment. Només així arriba la serenitat»

«Ser propietari de les idees que regeixen la nostra ment, perquè només així arriba la serenitat. El que vull transmetre a la gent és que ha d'aconseguir ser feliç i això avui en dia és possible. Ens hem d'adonar que ens feim infeliços a nosaltres mateixos. Correm el perill de no assabentar-nos del que tenim. I aquesta felicitat ha de venir ara, en aquest moment i en aquestes circumstàncies». Així s'expressava el jesuïta malagueny Rafael Navarrete, que aquest cap de setmana imparteix uns cursos sobre control de la ment i aprenentatge de la serenitat al col·legi de Sant Francesc de Palma.

«Fa 17 anys que vénc. La ciutat m'agrada molt i encara m'agrada més la seva gent. Hi ha molta intimitat. Perquè una persona sigui reconeguda necessita que es conegui la seva manera de pensar», deia Navarrete, que ha escrit una sèrie de llibres, un dels quals fa referència al món de la parella. «A mi, allò que m'interessa és que les parelles siguin felices, el procés de singularització té una importància enorme. Ara fa 70 anys hem viscut molt identificats amb un medi ambient, sigui família o religió, i la gent ha anat perdent allò que abans donava seguretat. Ara hi ha un buit existencial, la gent és com si es trobàs sense llar, és un sense sentit i per això se cerca la intimitat amb tanta intensitat, que és quan vénen les frustracions».

I com es pot aconseguir aquesta felicitat? Doncs «es tracta de renunciar a les fantasies sobre allò que no hi ha, renunciar a l'egoisme perquè les portes de la felicitat s'obrin cap a fora». El pare Navarrete ensenya el control de la ment perquè «és allà on hi ha la vertadera felicitat com també l'aprenentatge de la serenitat per expressar el que hi ha dins nosaltres. És com un terra que té molta aigua però, com que està dura, no pot aflorar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.