algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Belly Eli-Ursandia, l'expressió de sentiments a través del ball àrab

La ballarina va representar ahir a Sa Nostra el seu espectacle «Raqsa Sharqui»

La seva passió per la dansa li ve des de molt nina. No per tradició familiar sinó per afició. Li interessa tot tipus d'expressió en moviment, totes les cultures, i s'ha especialitzat en la dansa oriental. La ballarina catalana Belly Eli-Ursandia va expressar sentiments a través de la dansa i va omplir ahir vespre el jardí del centre de cultura de Sa Nostra d'una màgia especial amb el seu espectacle Raqsa Sharqui, una barreja de dansa clàssica oriental i dansa europea acompanyada de música de diferents llocs de la Mediterrània.

Belly és ballarina i també antropòloga. «M'interesen totes les cultures del món però particularment la dansa àrab. He estudiat en diferents països, així he cursat estudis de dansa àrab a Egipte, Cuba i el Senegal. Per mi la dansa és una expressió del sentiment. Cada forma de dansa és una manera de moure's diferent», explica Belly.

L'espectacle, en el qual es va poder veure la dansa del ventre, conta la història d'una tribu bereber i tot transcorre al voltant de la vida del personatge. Belly va preparar diferents coreografies acompanyades de la música de diferents creadors com Om Kalzum, Marsel Khaifa, Steve Sherman. L'escenari és minimalista, se centra en el moviment.

El seu interès per les diferents cultures la va dur a estudiar antropologia. Ha recorregut el món de la dansa contemporània, la dansa dels indígenes mesoamericans i el misticisme d'algunes cultures de l'Àfrica Occidental, com són la ioruba i la samaraka. Ha estudiat jazz, dansa moderna i composició coreogràfica amb diferents mestres d'Espanya, dels Estats Units i de Gran Bretanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.