bruma
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Palma entra a la dimensió desconeguda amb el Festival Ani.mar

Exposicions, tallers, conferències permeten conèixer tot el món de l'animació

74258
Michael Douglas va ser l'estrella d'Ani.mar. | T. Ayuga

El centre de Palma oferia ahir una imatge diferent, estava transformat. Els que es passejaven varen poder entrar en una dimensió desconeguda per a molts, però que sense dubte va produir efectes especials. Animació, art i tecnologia. El festival Internacional de la creació audiovisual Ani.mar havia alçat el teló. Un somni que s'ha complert. Un festival organitzat per la Universitat amb col·laboració del Govern i l'Ajuntament de Palma i patrocinat per Amena amb un pressupost de 232 milions de pessetes. Ahir s'encetaren totes les activitats que es faran fins el proper diumenge dia 27 de juny.

La gent sortí al carrer i observaven curiosos el que semblava una ciutat de cinema. Al matí s'obriren els tallers i les exposicions. Per apropar-se al món de l'animació, conèixer una mica la història calia fer una volta pel carrer Unió i fins al Born on s'han instal·lat un panells que mostren aquells personatges que han endolcit les pantalles, des del 1914 fins els nostres dies. Així Mazinger Z L'inspector Gadchet, la inoblidable Heide i una llarga llista més. Els més petits observaven astorats els dibuixos. Tot un trajecte urbà submergit en l'animació tradicional i per ordinador.

El Casal Solleric ofereix un viatge a través dels intents que ha fet la humanitat per aconseguir imatges en moviment. Així, es poden veure invencions sorprenents, curiositats. Una història de pel·lícula.Com era el cinema abans del cinema. Es poden veure els objectes com càmares de l'any 1987, la representació d'un plató. I una de les primeres televisions, amb una pantalla rodona molt petita. Aquesta és una exposició del Museu de Cinema de Girona Col·lecció Tomàs Mallol.

A la Fundació la Caixa també varen tenir lloc conferències i les taules rodones de personalitats dins el món de l'animació. Es va parlar de La formació de l'animació.

Al Rialto hi ha sessions de cinema temàtic. A la Caixa es fan les exhibicions dels curts que entren a competició oficial. Són un total de 28 dins tres categories, animació per ordinador, animació tradicional de menys de 10 minuts i de més de 10 minuts.

Inauguració amb estrella

La inauguració oficial del Festival Ani.mar va tenir lloc ahir vespre al castell de Bellver i va comptar amb un convidat que coneix molt bé tot el que envolta el món cinema. L'actor Michael Douglas va voler ser present a l'acte d'obertura. Hi assistiren entre altres autoritats el rector de la Universitat, Joan Huguet; la vicerectora, Mercé Gambús; el conseller d'Economia i Hisenda en funcions, Antoni Rami, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma en funcions, Carme Feliu. Fou una vetlada per al record.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.