cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

La XII edició de les Serenates de Cala Rajada, un ventall d'estils musicals

S'enceten dia 1 de juliol amb l'actuació del cor de cambra del Palau de la Música de Barcelona

Una de les fites músicals amb més tradició són les Serenates d'Estiu de Cala Rajada que enguany arriben a la XII edició. Una de les característiques que defineix aquest cicle és l'ampli ventall d'estils i un programa amb figures de reconegut prestigi que es desenvolupa durant els dijous del mes de juliol organitzat per Juventuts Musicals de Capdepera. L'esdeveniment musical té lloc en un marc incomparable, a la torre Cega dels jardins de la Fundació Bartomeu March de Cala Rajada.

Enguany es podrà gaudir de música vocal, antiga, un concert en què el piano n'és el protagonista, música heterodoxa, i música local, segons va explicar el director artístic de les Serenates d'Estiu, Pere Estelrich.

El dia 1 de juliol s'enceten les Serenates amb un concert dedicat a la música coral amb el Cor de Cambra del Palau de la Música de Barcelona, constituït per 30 veus i dirigit per Jordi Casas que interpretarà peces de Schumann i Brahms.

«Feia molt de temps que hi anàvem al darrere i crec que és un veritable honor poder comptar aquest any amb una de les veus més cotitzades com és la contralt Birgit Remmert», explicà Estelrich. L'actuació de Remmert tindrà lloc el dia 8 de juliol i al piano estarà acompanyada per Jan Schultsz que oferiran un programa dedicat exclusivament a Richard Strauss en el 50è aniversari de la seva mort.

Les Serenates d'Estiu comptaran amb una actuació única i programada exclusivament per a aquesta ocasió. El dia 15 de juliol és el torn d'un grup de músics especialitzats en música antiga francesa, col·laboradors de les formacions clàssiques del gènere com són Les Arts Florisants i La Grande Ecurie et la Chambre du Roi, que vendran a Mallorca per preparar un espectacle en el qual oferiran obres del barroc francès. Charles Zebley, Frank Theuns, Florence Malgoire, Galina Zinchenko, Alix Verzier i Laurence Cummings. Es comptarà també amb la ballarina Natalie Van Parys.

El dia 22 de juliol arriba el «Contrast» de Ludovica Mosca i Manel Camps, un duet de pianos que fusionen jazz amb música clàssica. Mentre Ludovica fa la versió acadèmica, Manel Camps improvisa. També hi ha lloc per a l'aportació mallorquina, que tancarà el cicle el dia 29 de juliol amb l'actuació del duet de saxofó i piano format per Catalina Ribot i Noemi Dalmau. Els concerts seran a les 22 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.