algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Cada segell amb el seu tema

Inaugurada la V Exposició Nacional de Filatèlia temàtica instal·lada a la Llonja

Milers de segells han «ocupat» l'edifici de la Llonja. No són simples bocins de paper, sinó que abracen moltes històries que estan recollides en cadascun d'ells. Però per damunt de tot hi ha un nexe comú que és una gran afició i un amor a la filatèlia. Són 82 col·leccionistes provinents d'Espanya i Portugal. Ahir va quedar inaugurada la V Exposició Nacional de Filatèlia temàtica «Filatem Universíada Palma 99» a l'edifici de la Llonja.

Aquesta és una oportunitat única per introduir-se una mica més en aquest art. És una exposició molt completa, es pot veure com s'imprimeixen els segells, el procés, i també s'encunya una una moneda especial per a aquest esdeveniment. Un record que podran tenir aquells que s'hi apropin. Aquesta és l'exposició filatèlica més gran que s'ha fet a l'Estat Espanyol, segons va manifestar el president del Grup Filatèlic de Palma, Joan Esterilch.

Aquestes exposicions filatèliques temàtiques s'iniciaren ara fa 14 anys a Santa Cruz de Tenerife amb diverses finalitats. Una d'elles fou organitzar el primer Congrés Internacional de Filatèlia per anar recopilant material sobre el que és i el que persegueix la filatèlia temàtica.

Hi ha col·leccions molt curioses com una portuguesa que du per títol Mis amigos los gordos. El seu autor és un metge especialista en endocrinologia i nutrició que aprofita per explicar que l'obesitat és una malatia i introdueix un nou aspecte del problema. Els títols de la col·lecció també tenen la seva importància.

També es pot observar una col·lecció d'insectes o la de l'automòbil. Altres estan dedicades a diferents esports. També hi ha la història dels Jocs Olímpics o una que du per títol El ancla, activitats de l'home relacionades amb la mar en les quals sempre apareix una àncora. Altres són segells dedicats als camins de Santiago o a Cristòfol Colom.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.