cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
32°

Un cabaret-poema dedicat a Brossa

La companyia L'ombra del cranc estrena un muntatge, proposta d'universitaris, al Teatre del Mar

86902
Actors i director de l'obra presentaran l'espectacle al Teatre del Mar. | J. M.

Per a alguns és la primera experiència teatral, altres ja han pujat a l'escenari, però tots tenen un nexe comú que és una gran il·lusió en el projecte. El Teatre del Mar s'obre a la Universitat amb un homenatge a l'escriptor Joan Brossa, mort el mes de desembre passat. S'ha preparat un gran espectacle, Ahmosis I, Amenofis IV, Tutankhamon i altres variacions sobra l'Obra de Joan Brossa a càrrec de la nova companyia: L'ombra del cranc, que es representa avui i demà. Els actors provenen del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears i d'altres grups teatrals de Palma. L'obra ha estat dirigida per Pere Fullana.

«La nostra proposta té forma de cabaret, d'un cabaret que ningú no presenta, que s'ofereix al públic com si fos el vers d'un poema. Un cabaret-poema dedicat a un home bo de talent extraordinari», explicà el director.

La iniciativa, segons Fullana, «va sorgir després que els alumnes fessin un curs d'introducció al teatre a partir de texts brossians. «Va ser llavors que vàrem emprendre l'aventura de crear un muntatge a partir d'una sèrie de texts com un homenatge a la seva figura. Des del primer moment teníem la idea de com enfocar-la, però l'obra ha pres un caire més ample que al principi», explicava Pere Fullana.

L'espectacle s'ha creat a partir de peces curtes, fragments d'algunes obres llargues i poemes de Joan Brossa com també de traduccions que va fer el mateix Brossa de la poesia de Rimbaud. És un espectacle que persegueix establir un joc amb el públic i transmetre la barreja d'humor surrealisme i poesia que respira la seva obra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.