algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

Mallorca des dels ulls de la moda

Els alumnes de l'escola de disseny Blau estan enllestint la col·lecció de final de curs

Mallorca està de moda. Cadascú té la seva visió personal de com és l'Illa. Uns l'observen com un paradís de natura, una explosió de color; uns altres hi reflecteixen l'impacte ambiental. Mallorca és també l'infinit, l'illa de la poesia o un punt d'arqueologia. Uns altres la vesteixen com un cercle tancat. És una mirada personal. Mallorca queda representada a través de la moda. Els alumnes de l'escola de disseny Blau estan enllestint la presentació de la col·lecció de fi de curs. Enguany el tema elegit és «Mallorca».

Tothom està perfilant els seus models i vessant les màximes il·lusions en aquesta desfilada que tindrà lloc el proper dia 24 de juny a la plaça del Mercat. Els 23 alumnes han posat el fil a l'agulla i han tret de Mallorca el millor. Es podran veure fins a 80 dissenys diferents. «Cada un d'ells ho ha enfocat des del seu punt de vista personal. És la visió pròpia de com perceben l'Illa. En general, hi ha una visió poc desagradable i crítica. S'hi pot veure una fascinació per la riquesa del paisatge», comentava Cris, la coordinadora de moda de l'escola.

Les tendències que es poden observar en general són volums aliens al cos, superposicions de teles i el que destaca sobretot és la innovació en els materilas: fibres naturals i sintètiques, teixits elaborats a mà, brodats, sedes, gases, transparències i altres materials que ells han anat creant. Els colors són molt diversos i alguns opten per tenyir la tela ells mateixos.

«Estam vivint temps molt eclèctics en què es mescla el dia amb la nit, els volums amb els vestits ajustats, diferents formes i noves textures. Destaca un aire tradicional i antic mesclat amb molta cosa moderna», explicava Cris. Així, doncs, els dissenys contemplen des de la part més romàntica fins a la més freda o metàl·lica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.