cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

El cantant català Quimi Portet parla del seu nou disc «Cançoner electromagnètic»

«Sempre intento retratar-me en els meus discs, no sóc observador de la realitat»

58176
El cantant català Quimi Portet.

La relació amb la música sempre ha estat molt intensa i constant durant tota la seva vida, des que amb 10 anys es va posar a tocar amb l'estudiantina. La seva carrera artística ha estat molt intensa i marcada per projectes en equip. Però un corrent subterrani sempre ha travessat aquesta carrera: la seva obra en solitari. En els anys 60 foren els Kilimanjaro o els Kul de Madrid. Més tard varen venir Els burros i després El Último de la Fila. Quimi Portet treu al mercat el seu nou treball en solitari: Cançoner electromagnètic.

"Tercer disc, això ja és una consolidació de la seva carrera en solitari.
"Oficialment és el tercer disc en solitari però en realitat és el primer ja que no existeix El Último de la Fila ni cap altre projecte paral·lel. A l'any 1987 vaig enregistrar Persones estranyes, aprofitant un descans en l'activitat del grup, un disc que contenia deu cançons en català i dues instrumentals. Deu anys després arribava Hoquei sobre pedres, en el 97 que va comptar amb moltes col·laboracions de músics.

"Com definiria «Cançoner electromagnètic»?
"En aquest disc ha influït molt el meu estat d'anim, és en realitat un treball molt personal. Hi ha una instrospecció. Una cosa curiosa és que sempre havia escrit texts per a una altra persona però en escriure per a un mateix és diferent. Elimines alguns filtres, sempre has de fer les teves idees assumibles. Jo intento retratar-me en els meus discs, no sóc un observador de la realitat. Tot és molt personal.

"Aquest nou treball és Quimi Portet cent per cent?
"Si. Ho he fet tot, compost els temes, enregistrat, produït i mesclat el disc, hi pos la veu i també toc els instruments.

"Es pot percebre un nou Quimi Portet en aquest disc?
"Cada disc és nou. La vida va passant i la feina creativa consider que és prou intensa com perquè cada cop sigui diferent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.