algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Temps era temps que...

«El Patio 1945-1985. Memòries d'una època» proposa una volta pel record de l'emblemàtic restaurant

75098
Els fills del fundador devora el bust de son pare, Marcos Pomar. | J.Morey.

Qualsevol temps passat va ser millor. Fou una època esplendorosa per a Mallorca. Centre de reunió de personalitats del món de la cultura, política, de l'espectacle. Tots compartien un plaer comú: el de la bona cuina. Era el 1949 quan el director de cinema francès Julien Duvivier amb els actors Georges Sanders, Patricia Rock, entre d'altres, elegien Mallorca per rodar algunes escenes de la coneguda pel·lícula Jack el Negro. Només era l'inici d'una gran popularitat per a Mallorca.

En aquell temps la plaça Gomila era el punt de mira i gaudia d'una salut de ferro. Res a veure amb una situació que tal com es presenta ara no fa justícia a un temps de glamour. Però hi ha coses que el pas del temps no aconsegueix minvar la seva lluentor i que sempre queden presents. Els records es mantenen vius a través de les generacions. Qui no ha sentit parlar d'El Patio, l'emblemàtic restaurant, seu d'estrelles, de la bona cuina, d'un servei extraordinari tot gràcies a Marcos Pomar, el seu propietari, un home que va deixar la seva empremta i que amb el seu savoir faire va saber oferir el millor i convertir l'Illa en el lloc elegit pels famosos. La plaça Gomila en els anys 60 era l'epicentre de l'alta societat: El Patio, Tito's alguns bars com Oasis, Monaco, Bellver.

Els que varen tenir sort de gaudir de l'excel·lent cuina i el cuidat servei d'El Patio podran tornar enrere i reviure temps de glòria. Els més joves s'hauran de conformar a conèixer a través de les imatges el que va significar un lloc que va marcar una època en un moment en què Mallorca era destinació turística d'excepció. El Casal Solleric acull l'exposició El Patio 1945-1985. Memòries d'una època, una mostra de les fotografies dels moments més significatius i dels personatges més famosos que han passat per El Patio "que no són pocs" elements propis del restaurant que han estat testimoni de tantes i tantes coses, de reunions socials, d'amics, i de trobades de La crème de la crème.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.