nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

El director mallorquí Antoni Aloy i el seu 'conte de fades freak', cap a França

El curt «Señores de Gardenia» ha estat seleccionat en el festival de Clermont-Ferrand

57956
Una imatge de «Señores de gardenia» amb Marisa Paredes i Simón Andreu.

Viu un autèntic conte de fades. Ho tenia ben clar des de fa temps, la seva meta era el cinema i amb 29 anys pot bravejar d'haver realitzat una gran part dels seus somnis. Ha treballat en diversos projectes cinematogràfics a Hollywood, ha escrit i dirigit dos curtmetratges: Nessum Dorma (1992) i Tango. Entre 1994 i 1996 va escriure dos guions per a llargmetratges: El Mar i The Governess. I ara està assaborint la mel de l'èxit amb el curt Señores de Gardenia. El director mallorquí Antoni Aloy ja fa les maletes per partir dia 5 de febrer cap a la ciutat francesa de Clermont-Ferrand, on té lloc un dels festivals de curts més importants del món.

Señores de Gardenia competirà amb els curts de dos espanyols: Jacobo Rispa i Octavi Masià i amb 137 curts més de tot el món. Aloy vol ser prudent i diu que no té moltes possiblitats, però el curt té uns actors de luxe: Marisa Paredes i Simón Andreu, que interpreten un matrimoni madur. Amb aquest curt ja va guanyar el segon premi de la cinquena edició de la setmana de joves realitzadors de Granada.

"Deveu estar força satisfet?
"Estic encantant, supercontent, no hi podria estar més. El festival de Clermont-Ferrand és un dels més importants que hi ha. És com un somni. Ja estic preparant les maletes per anar cap allà. No només això, sinó que també la revista de cinema francesa Bref dedicada al curtmetrage ha elegit Señores de Gardenia entre el sis millors títols de l'any 98.

"Com ha estat l'experiència de dirigir Marisa Paredes?
"Ha estat senss dubte un privilegi fantàstic, Marisa Paredes és una actriu formidable, supergenerosa, sens dubte Marisa Marisa «for ever!» i tant ella com Simó Andreu m'han fet sentir com un autèntic professional. Son adorables igual que tots els actors que hi intervenen. M'encantaria obtenir el premi sobretot per Marisa, que ha estat molt bé.

"«Señores de Gardenia» què ofereix?
"És un curt que va ser gravat a Madrid per la productora Marcha Films, a un xalet de la ciutat, durant set dies. És com un conte de fades «freak». Compta la història d'un matrimoni madur. És un melodrama truculent, es podria qualificar com una comèdia negra escatològica. El curt és un gènere en el qual a part de poder retre homenatge a alguns directors com Buñuel, Cronenberg, és molt interessant per experimentar i en aquest cas hi ha comèdia negra i escatològica i un cert terror psicològic amb tocs de realisme.

"Alguns l'han qualificat de «políticament incorrecte.
"Això és perquè al curt hi surten alguns personatges com nanets, indigents al qui els lleven el braç. Tal vegada és veritat que és políticament incorrecte però no és en absolut ofensiva. Tampoc no és frívola. S'ha de deixar de banda la compassió patètica. El curt té un missatge molt clar i és que ens hem d'acceptar així com som. Seria com un viu la vida i sé feliç.

"Quins són els seus projectes?
"Estic treballant a fons preparant una pel·lícula, escrivint el guió. Però no puc avançar res més.
El Festival Clermont-Ferrand s'inicia el proper dia 29 de gener fins el pròxim dia 6 de febrer que serà quan es coneixerà el guanyador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.