algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Surt al carrer el llibre «Les llegendes del Che» de Miquel Ferrà i Martorell

Ernesto Guevara. El Che. Un dels personatges de la història del segle XX sobre qui més s'ha escrit els darrers anys. Ara, l'escriptor i periodista Miquel Ferrà el fa ser el fil conductor de la seva darrera obra: Les llegendes del Che.

Segons els editors, Bromera, «Ernesto Guevara, el Che, és un dels personatges mítics i alhora reals més representatius de tot el segle XX. La forta personalitat d'aquest guerriller, lluitador i idealista, i el misteri que envolta la seva biografia han fascinat generacions senceres i han alimentat la imaginació d'un poble que encara avui somia en la llibertat. Des de la seva mort prematura, han sorgit tot un seguit de llegendes i contarelles populars entorn de l'heroi revolucionari que pagà amb la vida els seus somnis de profeta alliberador i visionari. A través d'una tasca intensa d'aprofundiment en les arrels populars cubanes, l'autor ha pogut recollir algunes d'aquestes històries fantàstiques, i sovint èpiques, que ens parlen d'un Che rebel i alhora humanitari.

Amb una destra combinació dels elements històrics i de la ficció literària, Miquel Ferrà ens porta per camins socialment deprimits d'Hispanoamèrica on cada llegenda és un clam que exigeix la solidaritat del món, un panorama humà que l'escriptor, aquí convertit en modern rondallaire, coneix de primera mà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.