algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els galeristes reclamen ajuda del Govern en la presentació d'Arco

Xavier Fiol explicà que només reben un ajut de quatre milions de pessetes del Consell Mallorca

Els galeristes de les Illes Balears volen més ajuts per part del Govern balear per participar en actes de promoció exterior. Així es desprèn de les declaracions que el nou president de l'associació de galeristes "Xavier Fiol" va realitzar ahir a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma amb motiu de la presentació de la fira internacional d'art Arco 99, en les quals assegurà que «a més de les compres d'art que es realitzen a la fira, seria necessari que el Govern balear atorgàs una subvenció als galeristes per contribuir a tapar les despeses de transport que ens costen aquest tipus de viatges».

Fiol explicà que «en aquest moment les galeries tan sols rebem quatre milions de pessetes per a la promoció exterior i la presència a fires. Aquests doblers els aporta el Consell Insular i, si feim comptes, resulta que només ens toquen tres-centes mil pessetes per galeria quan hi ha establiments que manegen més de quatre milions de pessetes anuals per promocionar el nostre art fora de Mallorca».

La Fira d'Arco es desenvoluparà al recinte firal de Madrid entre l'11 i el 16 de febrer d'enguany i tindrà França com a país convidat.
Pel que fa a la presència mallorquina, s'ha de destacar que hi participaran un total de nou galeries mallorquines, el 10% de les galeries participants de tot l'Estat.

Fiol va explicar que «aquest fet demostra perfectament la devoció del galerisme balear per difondre el nostre art contemporani cap a l'exterior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.