cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 15°
15°

Pere Gil presenta avui el seu darrer treball, «El glosador agermanat»

Les revoltes dels agermanats són el marc històric per on es mou un singular glosador, el Pere Gil que viu entre el 1499 i 1561.

Aquest personatge ha vist publicades les seves gloses gràcies a un successor seu, el Pere Gil actual, que ha recollit els cants del seu avantpassat i els ha editat, numerats i en tapa dura, perquè d'aquesta manera es conservin millor.

«Aquest llibre més que contar la història de les Germanies, el que pretén és recrear la vida del moment, contar el que hi havia i el que es feia en aquells moments. La història l'he deixada per als històriadors de veritat. A cada una de les planes hi ha deu línies de diversos historiadors sobre les Germanies i les seves conseqüències. Així es van creant dos relats paral·lels».

La història del Pere Gil històric comença amb la seva naixença l'any 1499 i acaba amb la narració de la seva mort lluitant contra els moros en les aigües de Sóller per tal de contenir la invasió sarraïna, quan era un bandejat.

El llibre serà presentat avui vespre a les 20.00 hores a la Casa Catalana. L'acte comptarà amb la intervenció de l'escriptor i col·laborador de Diari de Balears Miquel Ferrà i Martorell.

El llibre de Pere Gil inclou també cançons de Guillem d'Efak sobre les Germanies, i alguns texts de Costa i Llobera, Josep Maria Llompart i Miquel Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.