algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Damià Pons analitza la «Ideologia i cultura a la Mallorca d'entre els dos segles»

L'investigador ha publicat el gruix de la seva tesi doctoral amb Lleonard Muntaner editor

El professor i president de la comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca, Damià Pons, acaba de publicar el llibre Ideologia i cultura a la Mallorca d'entre els dos segles (1886-1905), un complet estudi d'aquest període històric.

El text ha estat publicat per Lleonard Muntaner editor en una nova col·lecció, la Refaubetx, i conforma el gruix principal de la tesi doctoral de Pons.

Ideologia i cultura a la Mallorca d'entre els dos segles (1886-1905) ens ofereix la reconstrucció de la vida cultural mallorquina de dues dècades. El període abasta des de la fase final de la Renaixença fins als inicis del nostre segle, amb una fase especialment important (1897-1903) en la qual el grup de La Almudaina "amb el lideratge de Miquel dels Sants Oliver", impulsà un procés simultani de modernització i nacionalització de l'Illa, tant en l'àmbit de les idees com de la cultura. Aquesta obra assagística ve a complementar els estudis del propi Pons sobre l'època que ha anat publicant en els darrers temps, com pugui ser El diari «La Almudaina» en l'època de Miquel dels Sants Oliver o Joan Torrendell, entre el Modernisme vitalista i el regeneracionisme d'esquerres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.