algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Les peces més importants del gòtic mallorquí es veuran a Catalunya

Una exposició durà pel desembre al Museu Nacional una selecció d'obres illenques

103764
La majoria de les obres que es podran veure al MNAC són de caràcter religiós.

La Conselleria de Cultura del Govern balear presentà ahir les peces que el mes de desembre s'exposaran al Museu Nacional d'Art de Catalunya en el marc d'una gran retrospectiva sobre l'art gòtic mallorquí.

Les peces, en total una setantena, procedeixen del fons del Museu de Mallorca, la propietat privada i les parròquies de Mallorca i han estat restaurades i habilitades al taller de restauració que la Conselleria ha muntat juntament a la Fundació March.

En correspondència per aquesta exposició properament es podrà veure a la Llonja de Palma una mostra d'art barroc provinent del MNAC. Les peces d'art gòtic també es podran veure a Palma, concretament a la Llonja entre els mesos de març i abril.

Joana Maria Palou, conservadora del Museu de Mallorca, explicà que «en cap cas s'han hagut de fer restauracions integrals de les peces, sinó simplement neteges. Totes les obres són molt importants, probablement les més importants al seu camp».

Palou va dir que el gòtic a Mallorca va ser molt important «per la seva posició privilegiada de creuer de camins en la Mediterrània. És un gòtic molt particular on es poden veure obres de tot arreu. Aquí tenim peces italianes, flamenques, alemanyes, angleses i pròpies de Mallorca. També hi ha moltes peces fetes a Mallorca per mestres vinguts de fora».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.