algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El comitè d'escriptores del PEN club homenatjarà Maria Mercè Marçal

Poetesses del Principat, País Valencià i les Illes participaran a l'acte

73780
Maria Mercè Marçal en una imatge retrospectiva publicada al darrer número de «Serra d'Or».

El comitè d'escriptores del PEN Club català homenatjarà Maria Mercè Marçal a Mallorca. Així ho va confirmar a Diari de Balears Carles Torner, secretari del PEN català.

En un principi l'acte s'havia de desenvolupar al Centre de Cultura de Sa Nostra el proper 14 de desembre, però imprevists de darrera hora han ajornat sine die l'esdeveniment.

L'acte consistirà en una trobada de poetesses molt semblant a la que es va desenvolupar en el decurs de l'acte «Memòria de Maria Antònia Salvà» organitzat igualment pel PEN club.

«La gran majoria de les lectures seran pròpies de les autores convidades, encara que alguna ja ha anunciat que llegirà alguna creació poètica feta en homenatge a Marçal» explicà Torner.

Entre els noms que es prenen en consideració en aquest moment per fer l'homenatge destaca Marta Pesarrodona, Teresa Pasqual, Montserrat Abelló i Margalida Ballester entre d'altres i moltes de les poetesses locals.

Carles Torner explicà que «aquest és un homenatge a l'obra i a la persona de Maria Mercè Marçal, una dona que va impulsar en tot moment la recuperació de la tradició literària femenina des del comitè a través del cicle 'Cartografies del desig' i que marcà les línies de treball que després han continuat altres dones. La seva línia de treball continua i és viva».

El tribut de Serra d'Or

D'ençà de la seva mort, els homenatges a l'escriptora i els estudis sobre ella s'han anat succeint. El darrer exemple d'això és el darrer número de la revista Serra d'Or.

A la revista s'inclou una conversa fins ara inèdita de l'escriptora amb Joana Sabadell, dos articles sobre la poetessa de LLuïsa Julià i Vinyet Panyella i un article que li dedica Pere Gimferrer. El conjunt de texts constitueix l'homenatge que des de la revista es vol retre a Maria Mercè Marçal.

A l'entrevista Marçal assegurà que «a la meva poesia hi ha una influència fonamentalment masculina», «els meus poemes provenen d'una dona que és conscient de ser-ho i que hi ha pensat molt», «per a mi la poesia popular és, en part, com una mena de placenta que em genera seguretat», «intento convertir-me en una esponja de moltes veus» o «la meva no és una visió tràgica de la vida». Un text cabdal per entendre una mica més la poetessa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.