nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Cultura exposarà el desembre els béns patrimonials adquirits en tres anys

En aquest període de temps s'han gastat més de cinquanta milions de pessetes

105142
El director general i Joan Oliver Maneu amb els mobles modernistes de Gaspar Homar.

La Conselleria de Cultura del Govern balear vol mostrar als ciutadans de les Illes el fruit de la seva política d'adquisicions en el decurs dels darrers tres anys. Amb aquesta finalitat s'ha organitzat una mostra al Casal Balaguer en què es mostraran la major part d'aquestes peces i que s'inaugurarà el pròxim 20 de desembre. L'exposició es tancarà el 20 de gener, coincidint amb la festa de Sant Sebastià.

En aquests darrers tres anys, la direcció general ha gastat poc més de cinquanta milions de pessetes per comprar obres d'art i objectes que formen part del patrimoni de la nostra comunitat.

Segons explicà el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil, la mostra permetrà veure les darreres compres en art contemporani, d'una banda, i la resta de les adquisicions, de l'altra.

Pel que fa a l'art contemporani, es podran observar l'autoretrat de Joan Junyent i les obres adquirides a Arco i Artexpo signades per Bernardí Roig, Joan Soler, Pedro Oliver, Ramírez Suassi, Mariano Mayol, Paco Romero, Joan Cortés, Nofre Fuster i Guillem Nadal.

Mènsules gòtiques

Una de les peces més interessants que es podrà veure al Casal Balaguer són les mènsules gòtiques que el Govern comprà el setembre del 1996 per tres milions i mig de pessetes. Aquestes dues peces, que representen els caps de Sant Pere i Sant Pau, haurien anat a parar fora de l'Illa i a mans privades si no s'hagués realitzat la intervenció.

La resta de la mostra es conformarà amb algunes peces de la impremta Alcover, una de les darreres adquisicions del Govern, amb un cost de set milions de pessetes; 229 xilografies de Xam que costaren cinc milions de pessetes i que varen ser elaborades per l'artista durant tota la seva vida; els mobles modernistes atribuïts a Gaspar Homar formats per un armari aparador, un tresillo, dues butaques de braç i dues cadires. També es podran veure dues rajoles valencianes que va restaurar el Museu de Mallorca i que varen arribar al Govern com a pagament d'un impost de successió.

La mostra també permetrà veure una col·lecció de collars de bronze adquirits pel Museu de Mallorca per 1.200.000 pessetes i peces comprades pel Museu de Menorca, entre elles diversos quadres comprats a particulars i subhastes, que costaren cinc milions. El director general no va voler especificar si s'exposaran algunes de les peces provinents de les excavacions arqueològiques més recents.

S'ha de recodar que en els darrers tres anys el Govern balear ha realitzat una inversió de vuit milions de pessetes per comprar aquests béns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.