algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El nucli antic, girat a l'inrevés pels joves

Devers 500 joves de Palma i Part Forana d'entre 14 i 17 anys participaren ahir a la gran «Gimcana»

105146
Marxa i diversió a l'hora de partir des de les Voltes. Es varen haver de superar proves. Es tractava de ser aventurer i espavilat. Fotos: A.SEPÚLVEDA/J.TORRES.

Què representa l'àngel que es pot trobar a una de les façanes de la plaça Major? o Quin és el famós drac que corria a les nits al carrer d'en Portella?. Aquestes i moltes altres preguntes s'havien de resoldre per arribar al final del recorregut i portar-se el premi. El nucli antic fou ahir abordat per prop de 500 joves d'entre 14 i 17 anys que posaren «Mallorca a l'inrevés», la gimcana organitzada pel Consell Insular de Mallorca amb un doble objectiu: passar-ho bé i alhora conèixer més coses del centre de Palma.

Eren sobre les 11 hores del matí, les Voltes ja era plena d'animació i es donava llum verda al gran joc. Els nins en equips de 4 o 6 companys rebien un sobre amb les instruccions. Un total de 80 monitors ho tenien tot a punt entre els 11 controls secrets repartits pel nucli antic de Palma. La primera passa era resoldre l'enigma d'on era el control que s'havia destinat al grup i una sèrie de preguntes que havien de presentar al mateix control. Allà havien de superar una sèrie de proves: ballar amb gent del carrer, fer teatre, travessar el llac del parc de la Mar amb piragua, un taller de cuina i fins i tot tirolina. L'objectiu, sumar el màxim de punts possibles. Però hagueren d'aguditzar fort l'enginy perquè al carrer i havia monitors salvavides, tres punt més o llevavides tres punts menys. Si es tenia sort s'anava incrementat la suma.

Tot era entusiasme a l'hora d'obrir els sobres. A cada control s'havia d'arribar amb l'equip complet i si de cap manera es podria esbrinar a la seu del Consell de Mallorca hi havia un punt d'ajuda amb material de consulta per a l'ocasió. Les regles estaven molt clares: s'havia d'anar pertot a peu ja que la utilització de qualsevol tipus de vehicle és la desqualificació de l'equip. Així mateix se'ls va aconsellar utilitzar les papereres i els contenidors. Els al·lots coincidien: «Venim per passar-ho bé i perquè ens fa molta il·lusió compartir un dia plegats, també aprendrem coses i millor si ens enduim el primer premi, el viatge a un parc temàtic». Alguns dels controls eren al Teatre Principal a la Plaça Major, a la plaça dels patins, entre altres. Des de la Part Forana sortiren autocars que portaren uns 250 nins per participar al Gran Joc.

La Gimcana «Mallorca a l'inrevés» patrocinada pel Consell Insular, que hi ha destinat 2 milions de pessetes, mentre que el patrocini de les empreses privades puja a 1.700.000 pessetes entre materials, controls tècnics i els monitors que són del Centre d'estudis de l'Esplai. Una jornada festiva que acabà passades les 19 hores a les Voltes amb música i l'entrega dels premis.

Un viatge per als aventurers

El primer premi era un viatge a un parc temàtic per tots els membres de l'equip, el segon bicicletes i el tercer equips musicals. Després hi havia Jocs de vídeo consola, roba esportiva, compactes, entre altres regals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.