cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Més de 60.000 escolars es beneficiaran del programa «Cultura a les escoles»

Ahir començaren les visites a les sales gòtiques del Museu de Mallorca

105178
Alguns dels nins que ahir visitaren el Museu de Mallorca. | J.Morey.

Un nombre indeterminat d'alumnes situat entre els 60.000 i els 80.000 participaran enguany en el programa La cultura a les escoles organitzat per la Conselleria de Cultura del Govern balear. Així ho va assegurar ahir el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil, a la jornada inaugural de les activitats fetes al Museu de Mallorca.

Una trentena d'escolars gaudiren d'una estada a les sales gòtiques del museu, on varen poder aprendre què és un retaule, quines són les parts que els composen, la iconografia que s'hi maneja i la seva construcció de la mà de Marilena Botons i Aina Forteza, les dues monitores del centre.

L'objectiu principal d'aquestes visites al Museu de Mallorca és que els nins o joves (l'activitat està adreçada a cada tipus de cicle escolar indistintament) aprenguin de forma interactiva. El Museu de Mallorca ha assolit fins ara unes vint sol·licituds de les escoles de Mallorca, encara que ja fa gairebé un mes que l'oferta ha arribat als centres educatius.

De totes les activitats programades les sessions en català del film Mulan són les que estan aixecant més expectació. Com va avançar Diari de Balears, diumenge passat 2.500 nins ja han fet les seves reserves i s'espera que la xifra augmenti fins a devers 8.000.

Gil explicà que la còpia doblada costarà al Govern balear unes 150.000 pessetes però que també s'estan fent negociacions pels costs de doblatge amb la Generalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.