algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Estudi Zero sota les màscares dels joglars

Estrenen avui en el Principal de Palma «El misteri buf», de Dario Fo, una recopilació del teatre pagà medieval

105276
Damià Pons, Pere Noguera, Pere Mestre i dos actors d'«El misteri buf». | J. M.

Estudi Zero es posarà la màscara dels joglars de tots els temps i escenificarà un ritual festiu que entra en l'esperit lúdic i revolucionari d'aquests personatges. És una bufonada popular. En una plaça del poble un cor de joglars, el diari parlat del moment i amb una crítica a la consciència del poder, narrarà una sèrie de misteris i hi farà participar el públic. És El misteri buf de Dario Fo, que s'estrena avui en el Teatre Principal de la mà d'Estudi Zero. És un text inspirat en la tradició popular i en què és ressalta la humanitat de Crist, els valors de la felicitat, l'alegria i l'amor. «Es continua amb la línia del Teatre Principal de combinar diferents manifestacions del teatre», deia el president de la comissió de Cultura i Patrimoni Històric del CIM, Damià Pons.

Estudi Zero va decidir fer l'obra aprofitant l'oportunitat del premi Nobel de literatura a Dario Fo i com un manera de retre homenatge al seu treball i al de tots els bufons i joglars de la història del teatre. «És un espectacle grotesc que implica el públic, els actors van pels passadissos, per les llotges i intenten representar uns personatges des d'un punt de vista diferent al tradicional. No tot és purament còmic, també hi és present la tragèdia», manifestava Pere Mestre, director d'Estudi Zero.

El misteri buf va ser presentat fa 20 anys per Dario Fo i aleshores, segons el papa, va «profanar els sentiments religiosos dels italians». Segons diu Mestre :«Va ser l'obra que probablement més pics va interpretar Fo com a actor, està basat en joglaries del segle XIII i XIV, basats en texts bíblics de l'era cristiana»

Els vestuaris són de l'època i i la traducció al català ha estat feta per d'Estudi Zero. El misteri buf és una coproducció del Teatre Principal, del Consell Insular de Mallorca i d'Estudi Zero i estarà en cartellera fins dia 15 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.