algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La restauració del molí d'en Garleta contempla la creació d'un museu

El cost total de les obres superarà els quaranta milions de pessetes

105272
Vista de l'estat actual del molí en el seu conjunt.

El projecte de rehabilitació del molí d'en Garleta ja és una realitat. Ahir es va presentar a la sala de juntes de la batlia de l'Ajuntament de Palma en un acte que va tenir com a element central l'entrega de la primera part dels 50.000 dòlars que ha concedit American Express a l'Associació d'Amics dels Molins per a la restauració.

Així doncs, el pressupost total de la rehabilitació ascendirà a més de quaranta milions de pessetes. La Conselleria de Foment aportarà el 60% del pressupost del projecte (24 milions), American Express, a través de la World Monument Found, donarà set milions de pessetes i l'Ajuntament de Palma aportarà poc més de nou milions de pessetes.

S'ha de recordar que la contribució d'American Express és a causa que el conjunt dels molins fariners de Mallorca han estat reconeguts per la World Monuments Fund entre els 100 amb major perill del món. L'empresa de targetes de crèdit col·labora amb la fundació aportant doblers per a restauracions patrimonials d'urgència, fet del qual s'ha beneficiat el molí palmesà.

El tinent de batle d'Urbanisme, Carles Ripoll, explicà que encara s'ha d'acabar el procés d'adjudicació de les obres, però que en un període màxim de tres mesos es poden executar les obres, que duraran entre 10 mesos i un any.

S'ha de recordar que el molí d'en Garleta es troba inserit en el conjunt de molins fariners del Jonquet. En aquests moments la situació és «francament dolenta», segons Rabassa, però es comença a albirar esperança. Un dels molins ja ha estat restaurat i després de la restauració del d'en Garleta tan sols en mancaran tres per arreglar. Una de les principals dificultats del conjunt és que la resta de molins es troba en mans privades i les actuacions de les administracions públiques són molt més complicades.

L'edifici ha de transformar-se en espai d'exposicions que expliqui el funcionament dels antics molins de les Illes, a la vegada que serà una atracció més al llarg del recorregut turístic pel voladís del Jonquet. L'associació dels Amics dels Molins de Mallorca es farà càrrec del museu. El projecte inclou la creació d'un petit auditori a l'interior del recinte moliner.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.