cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El bon temps i la calor afavoriren l'assistència dels ciutadans als cementeris

La corporació municipal de Palma va fer la tradicional ofrena floral a les víctimes per la llibertat

Un any més, els fidels de Mallorca commemoraren ahir la festivitat de Tots Sants, el dia en què el poble honora els difunts.
La coincidència de la jornada amb un dia d'excepcional bonança climatològica féu que es registrassin elevats índexs de visites als cementeris de l'Illa. Com ja és habitual, la corporació municipal de Palma va fer el seu habitual recorregut pels cementeris de la capital. La visita va començar a partir de les 10.30 hores al cementeri de Sant Jordi, on es va dipositar una corona de flors; a les 12.00 hores es va arribar al cementeri d'Establiments en el qual també se'n va dipositar una.

Un dels actes més emotius i simbòlics del dia va ser la col·locació d'una corona de flors a la part exterior del cementeri de Palma per tal de recordar les víctimes de la llibertat caigudes durant la Guerra Civil i la posterior repressió franquista. No s'ha d'oblidar que bona part dels afusellaments amb víctimes republicanes varen tenir com escenari aquest mur.

La visita de Joan Fageda i els regidors va continuar per l'interior del recinte, on ja es veien moltes persones. El batle va posar una corona de flors damunt les lloses dels empleats municipals, sobre el panteó dels bombers i sobre les dues fosses comunes, l'antiga i la nova.

Els actes organitzats per la corporació municipal varen acabar amb un acte ecumènic solemne que es va desenvolupar al mateix cementeri a partir de la una i mitja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.