algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

Una descripció de les obres d'art a través de les composicions musicals

El pianista Vicent Urbina fa un concert homenatge al pintor Aligi Sassu

A través dels sons musicals es podrà conèixer la pintura. Una sèrie de peces músicals molt descriptives es passajaran per l'impresionisme i serà de la ma del pianista veneçolà Vicente Urbina en un acte d'homenatge al mestre pintor Aligi Sassu. Aquest passeig musical per l'art tendrà lloc demà divendres a les 21 hores a l'Hotel Valparaiso.

Aquest serà un concert on el més destacable és el caracter descriptiu. Un acte de gran magnitud i espectacularitat a més d'un un concert que, en paraules del pianista és «dificil explicar en paraules». Per tant s'ha de sentir per comprendre aquesta descripció, una oportunitat que els melomans no es poden deixar perdre.

El concert es dividirà en dues parts: la primera part es podran sentir diferents peces composades per Moussorgski que estan inspirades en els quadres del pintor i arquitecte alemany, Hartmann. Cada una de les 16 peces que s'interpreteran demà estan inspirades en un quadre de Hartmann. Entre les obres que es podran escoltar hi ha promenade. «Es una descripció dels quadres a través de la composició i per exemple en el cas de promenade comença a poc a poc com un llarg passeig». deia Vicente Urbina, un jove veneçolà que viu a cavall entre Milà i Mallorca i que es va donar a conèixer a l'Illa arran de la participació e el cicle de concerts Un hivern a Mallorca. Gnomus, Tuilleries. Les limoges Catacombe o The hut on Fowl'legs són altres de les peces que es podran escoltar.

La segona part es donarà pas a la interpreteció de la: la balada Op.47 en la bemol Mayor de Chopin i a la música espanyola amb Corpus Christi en Sevilla i Triana de Albeniz.

Urbina amb aquest concert ha volgut complir un desig que tenia des de ja fa molta estona: retre un homenatge al seu oncle, el pintor Aligi Sassu i a la seva extensa carrera professional. Demà a la fi el desig es complirà i el Valparaiso acollirà un concert ple de sentiment.

La passada setmana, Urbina va actuar al teatre Principal amb l'Orquestra Simfònica de Balears en l'estrena del concert número 1. per a piano i orquestra de Bartomeu Poquet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.