algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El mapa genètic humà, complet en el 2003

El projecte públic nord-americà d'extreure la seqüència del genoma humà hauria de permetre elaborar el mapa genètic complert de l'home el 2003, és a dir, dos anys abans del que estava previst, segons anunciaren els científics encarregats del projecte.

«Aquests nous objectius són ambiciosos, fins i tot audaços», afirmà el director de l'Institut Nacional d'Investigació sobre el genoma humà (NHGRI), Francias Collins, que presentà al públic el nou calendari del seu projecte, finançat exclusivament amb fons públics. «Hauríem de poder acabar amb un terç de la seqüència del genoma humà i haver avançat molt en la resta l'any 2001», precisà Collins. «Això significa que la seqüència complerta del genoma humà, acabat i d'alta qualitat, estarà llest el 2003. Ningú més no ha fet això», prosseguí el científic.

Llançat el 1990, el projecte públic, que disposa de 3.000 milions de dòlars (devers 450 mil milions de pessetes), ja ha classificat 180 milions dels 3.000 milions d'elements o «bases» que constitueixen l'àcid desoxiribonucleic (ADN) de l'home.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.