muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Breus

• Literatura

Miguel Delibes
El 29 de setembre es posarà a la venda El hereje, la nova novel·la de Miguel Delibes. El hereje és una extensa novel·la de caràcter històric, situada al Valladolid del segle XVI, en la qual es relata la introducció a l'Espanya de Carles V dels nous corrents religiosos sorgits de la reforma luterana i la seva repressió per part de la Inquisició. DdB.

Lenta millora de Torrente Ballester
L'escriptor Gonzalo Torrente Ballester ha experimentat una «lenta però evident millora» de la insuficiència cardíaca que el va fer ingressar fa tretze dies a l'hospital Clínic Universitari de Salamanca, d'on podria sortir els propers sis o set dies, si manté aquesta evolució. EFE.

Serra d'Or
Ha arribat a la redacció de Diari de Balears el darrer número de la revista Serra d'Or. Inclou, entre d'altres coses, una extensa entrevista de la nostra col·laboradora Pilar Arnau a la novel·lista i presidenta de l'AELC Antònia Vicens; dos articles dedicats a la concessió del Premi d'Honor a Joaquim Molas; un homenatge de Pere Rosselló Bover al recentment desaparegut Miquel Gayà (Miquel Gayà o la fidelitat a la llengua i a la poesia); un escrit de Jaume Aulet sobre els Estudis recents de literatura catalana contemporània; i un altre on Carme Arnau parla de Baltasar Porcel: novel·la i mite. DdB.

• Confèrencies

Suite Vollard
La directora del Museu Picasso de Barcelona, Maria Teresa Ocaña, parlarà sobre la Suite Vollard, de Pablo Picasso, el 24 de setembre a les 19.30 hores, al Museu d'Art Espanyol Contemporani de Palma de la Fundació Joan March. La Suite Vollard, que s'exposa a la sala d'exposicions temporals del museu, està integrada per 100 gravats realitzats entre el 1930 i el 1937. Ocaña és llicenciada en Filosofia i Lletres i conservadora de museus. Des del 1983, dirigeix el museu Picasso de Barcelona. És autora del llibre Picasso, viatge a París i coautora de la Guia de museus de Catalunya i del Catàleg general de pintura i dibuix del Museu Picasso. DdB.

• Història

L'últim dia de Salvador Allende
S'acaba de publicar el llibre L'últim dia de Salvador Allende, d'Óscar Soto, amb motiu del 25è aniversari del seu suïcidi arran del cop d'Estat del general Pinochet. El text està dividit en tres parts. La primera, titulada Preludi. Els últims mesos..., és una crònica de la història xilena a partir del triomf electoral de Salvador Allende. La segona recull La batalla de la Moneda, amb la descripció de tots els incidents registrats durant l'assalt al palau de la Moneda. La tercera part es titula I després què... i exposa la situació dels anys següents amb les agressions als drets humans. La presentació de l'obra anirà a càrrec d'Hortensia Bussi, vídua d'Allende.EPR.

Felip II
La ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, va inaugurar ahir l'exposició Els enginys i les màquines. Enginyeria i obres públiques en l'època de Felip II, que planteja un recorregut per la vida científica i tècnica d'un dels períodes més importants de la història d'Espanya. La mostra podrà contemplar-se al Jardí Botànic de Madrid fins al 10 de novembre. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.