algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Milers de persones varen retre un homenatge a la mare Teresa a Calcuta

Es reuniren a la casa on la religiosa va viure i deixaren flors a la tomba

Milers de persones, la majoria pobres de la ciutat de Calcuta, a l'est de l'Índia, varen retre ahir tribut a la mare Teresa en el primer aniversari de la seva mort. Les missioneres de la Caritat a Calcuta varen dir que 8.000 persones varen acudir a missa en 12 llocs diferents de la ciutat.

La gent va visitar també la tomba de la mare Teresa, on es dipositaren flors. El dematí es va celebrar una reunió d'oració a la casa on la religiosa va viure. «Demanam a la mare orar per cada un de nosaltres... perquè puguem estimar més el pobre entre els pobres, les nostres famílies i els nostres veïns», va dir la mare superiora de les missioneres de la Caritat, germana Nirmala, en la reunió d'oració.

Nirmala, elegida com a successora de la mare Teresa va dir: «Aquest dia, vaig anar cap a Déu. Roman vora Déu i té molt de poder per intercedir per nosaltres, prega per nosaltres i ens beneeix».

La mare Teresa va morir el dia 5 de setembre del 1997 a Calcuta, a conseqüència d'un atac cardíac, a l'edat de 87 anys. A la religiosa, que es va dedicar als desposseïts en els llocs més pobres del país, se li va retre un funeral estatal i es va decretar lute nacional el dia de la seva mort, honors reservats a l'Índia només als caps d'Estat. La monja catòlica, guanyadora del Premi Nobel de la Pau el 1979, va ser objecte de crítiques per les seves creences conservadores i la suposada tolerància del patiment.

D'altra banda, la controvèrsia sobre la instal·lació de la mare Teresa a Calcuta en el lloc on havia de celebrar-se l'homenatge va finalitzar ahir, ja que els promotors varen renunciar a dur a terme el projecte. La germana Nirmala va impedir recaptar fons per a aquest monument, ja que la mare Teresa s'hi hauria oposat amb fermesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.