cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
33°

«Alçar el vel de les dones afganes», imatges cruentes de la marginació

75616
Una dona a remolc de l'home.

«Alçar el vel de les dones afganes». Aquesta és la finalitat. La figura femenina embolicada s'ha convertit en «un símbol de la repressió i violació dels drets humans a Afganistan». L'objetiu de vuit fotògrafs ha reflectit la duresa a través d'unes imatges de la situació d'un pais destruït, fragmentat, sense marc jurídic, ni constitució. Un pais assolit per una guerra que ja fa massa anys que dura. Fotografies que parlen per si mateixes. El Casal Solleric inaugura avui la mostra de 26 imatges d'aquests fotògrafs que han volgut fer una denuncia de la marginació brutal d'aquestes dones afganes per tal de sensibilitzar l'opinió pública i perquè algun dia, no llunyà, es pugui cobrar la dignitat humana i pal.liar en la manera possible les seves condicions de vida.

L'exposició està organitzada per Metges del Món, el Parlament Europeu i l'oficina humanitària de la Comissió Europea i que compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Palma. La mostra ha recorregut diverses ciutats del món i està inclosa dins la campanya Una flor per les dones de Kabul, llançada per la Unió Europea coincidint amb el 50 aniversari de la declaració dels drets humans.

A través de l'exposició es pot fer un recorregut per un país destruït: unes imatges de com es troba Afganistan després de tants d'anys de guerra i sota el Govern talibà que ha imposat un règim de segregació legal basat en el sexe. Una segona part dedicada a la desaparició de la dona. Ni pot anar a la Universitat ni parlar en públic, entre moltes altres privacions.

Imatges de la pèrdua dels drets i per últim un compromís de Metges del Món on queda reflectida la feina que fa aquest col.lectiu per la població afgana. Un compendi entre l'art i la sociologia, en blanc i negre i en color.

La regidora de cultura, Carme Feliu, el president de Metges del Món de Mallorca, Josep Collverd i la coordinadora de l'exposició, Teresa Bestard, presentaren ahir aquesta mostra.

«Volem donar la màxima difusió a la situació d'Afganistan perquè la gent se solidaritzi i es pugui posar punt i final a la destrucció», va dir Collverd que explicà la tasca que s'està fent a través de les ONG.

Stephen Dupont, Alain Keler, Daniel Laine, Pascal Maitre, Robert Nickelsberg, Sebastiao Salgado, Christine Spengler i Lauren Van Der Stock a més de les footgrafies realitzades pels expatriats de Metges del Món (França), són els autors d'aquestes imatges.

Algunes fotografies estan cobertes amb una tela simbolitzant el vel de cotó amb el qual s'han de cobrir les dones afganes, la burka.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.