cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

La UIB dedica el segon curs d'estiu als darrers 100 anys de Cuba

Història, literatura, sociologia i economia centren les jornades

35520
Alguns dels organitzadors i ponents del curs.

Cuba, analitzada des d'una perspectiva global, serà l'objecte d'estudi del segon dels cursos de la III Universitat d'Estiu de Cooperació Internacional organitzada per la Universitat de les Illes Balears, Cuba, 1898-1998.

Des d'avui i fins divendres la història, la literatura, la sociologia, la cooperació i l'economia de l'illa caribenya centraran les ponències de professors universitaris, escriptors i polítics d'ambdues bandes de l'Atlàntic.

Segons explicà el coordinador del curs, Gonçal López Nadal, «malgrat que aquest cicle compta amb les limitacions econòmiques de la nostra Universitat, estic satisfet perquè hem aconseguit reunir representants de molts dels aspectes de la realitat cubana. És una situació molt interessant que no havia estat assolida».

La conferència inaugural serà pronunciada per Óscar García, rector de l'Institut de Relacions Internacionals de l'Havana, que va dir que «el títol del curs ja demostra l'ambició d'aquest, que ens oferirà una visió panoràmica del que ha estat i del que és Cuba».

García explicà que «a Cuba també s'han fet nombroses activitats amb motiu del centenari, especialment a l'Havana i a Santiago de Cuba, però en cap cas s'ha fet des de posicions de revenja. Tots sabíem que la nostra guerra estava guanyada, però des de sempre hem convidat els espanyols a col·laborar en el nostre projecte nacional. Els actes que hem fet a Cuba han tingut com a protagonista la memòria històrica, un dels grans valors que s'han de tenir en compte, ja que perquè et respectin primer has de respectar».

La història la temàtica que centrarà aquesta primera jornada del curs. El doctor Jordi Maluquer de Motes, de la Universitat Autònoma de Barcelona, pronunciarà la conferència «Cuba després de la independència». La doctora Olga Cabrera, de la Universitat de Goiás (Brasil), desenvoluparà els aspectes de «La república de Cuba» mentre que el doctor Roberto González de l'Institut de Relacions Internacionals tractarà «El període revolucionari». La jornada es tancarà amb la conferència «Cuba i els Estats Units. Cent anys de dependències», que pronunciarà la historiadora Gloria León.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.