cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

Andreu Villalonga analitza la relació entre l'art i la religió a Consell

L'IdEB publica aquest nou estudi sobre el temple del Raiguer

647
Revestiment de paret seca a la capçalera de l'església.

Els estudis d'història i art local s'han vist enriquits darrerament amb la publicació d'Art i religió a Consell, un treball elaborat per Andreu Josep Villalonga i editat per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Villalonga, un jove llicenciat en Història d'Art, explicà a Diari de Balears que «aquest text sorgeix bàsicament a partir d'un treball fet en l'assignatura d'Art Català que vaig ampliar de forma notable quan hi va haver la possibilitat que aquest sortís a la llum i que permet el redescobriment d'una obra que no havia estat prou ben estudiada, com l'església de Consell».

Villalonga va triar aquest monument perquè «és l'església del meu poble i la veig cada dia des de casa. Preferesc començar a estudiar amb profunditat el que m'envolta i després conèixer altres bandes. Amb aquest estudi he intentat treure a la llum la meva personal anàlisi d'aquest temple i fer aportacions a l'art mallorquí».

Segons explica el conseller de Cultura, Manuel Ferrer, «és un llibre que va ser treballat, com aquell qui diu, dins les aules universitàries amb la finalitat d'omplir un buit dins el conjunt d'obres i estudis referents al patrimoni historicoartístic balear. Modestament l'autor ens informa que la principal finalitat d'aquest llibre no és altra que la de resituar l'art religiós de Consell dins el seu context històric».

Andreu Josep Villalonga Vidal s'ha decantat per la investigació de l'art mallorquí de l'època moderna, i ha dedicat a aquest període l'estudi inèdit Els retaules barrocs d'Alaró (1626-1875). A més a més, és autor de la guia de visita Els Calderers. Un tomb per la història de Mallorca, que en aquests moments es troba en premsa. Actualment treballa en la seva tesi doctoral, inscrita amb el títol provisional de L'art mallorquí de l'època moderna: aspectes sociològics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.