cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

PP-Vox i l'abstenció del PSOE impedeixen reduir vols i passatgers dels aeroports de les Balears

Els vots en contra de PP i Vox, juntament amb l'abstenció del PSOE, han impedit l'aprovació de la proposició no de llei presentada per MÉS per Mallorca al Parlament. La proposta tenia com a objectiu reduir de manera urgent el nombre de vols i passatgers als aeroports de les Illes Balears, especialment durant els mesos de major afluència turística, d'abril a setembre. També es pretenia reduir les hores d'operativitat dels aeroports durant la temporada turística, posar fi als vols privats i paralitzar immediatament totes les obres i projectes d'ampliació dels aeroports de les Illes.

Durant el debat, el diputat de MÉS per Mallorca, Ferran Rosa, va defensar la necessitat d'adoptar mesures urgents per fer front al col·lapse turístic. «Mallorca ja no està massificada, Mallorca viu el col·lapse. No vivim del turisme, malvivim del turisme i és imprescindible adoptar avui mesures urgents i contundents de decreixement turístic», va afirmar Rosa. Va criticar també la inacció del Govern de Prohens, que, segons Rosa, "parla de fer estudis i tenir dades" mentre la situació es deteriora.

La proposta de MÉS per Mallorca incloïa diverses mesures, entre les quals:

- Reduir el nombre de vols i passatgers dels aeroports de les Illes Balears durant els mesos d'abril a setembre.

- Reduir les hores d'operativitat dels aeroports durant la temporada d'estiu.

- Posar fi als vols privats.

- Paralitzar totes les obres i projectes d'ampliació dels aeroports de les Illes Balears.

Tots aquests punts van rebre el suport de MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem, però van ser rebutjats per PP i Vox, mentre que el PSOE es va abstenir.

Un punt de la proposta que va rebre suport majoritari va ser el que exigia que les Balears participin en la gestió de ports i aeroports, tal com preveu l'article 32 de l'Estatut d'Autonomia. Aquesta part de la proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, excepte Vox.

Finalment, la proposició també instava el Parlament a manifestar-se en contra dels processos de privatització en sectors estratègics, com la gestió aeroportuària, i demanava al Govern de l'Estat que iniciés un procés de reversió de les privatitzacions. Aquest punt no va ser aprovat pels vots en contra de PP i Vox.

Tot i l'esforç de MÉS per Mallorca per abordar el col·lapse turístic i la massificació, la seva proposta no va obtenir el suport necessari per ser aprovada en el Parlament. La discussió posa de manifest les diferències entre els partits sobre com gestionar el turisme i la infraestructura aeroportuària a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Eh, que no ho faran?, fa devers d'un mes
Els han de convidar a dormir i jeure a ca seva.
Valoració:0menosmas
Per Maria, fa devers d'un mes
El que hem guanyat amb tot això es que a 10.000 ciutadans se’ls haurà caigut l’embenat dels ulls en veure que PSOE els ha traïcionat. I també aquells que es varen creure que PP vol posar límits al creixement.

És que encara hi ha gent que es creu una promesa d’un partit polític. Defugiu de les esperances d’ase.
El PSOE va aprofitar la manifestació de Mallorca no es ven per fer l’oposició que es incapaç de fer al Parlament, vergonya em donau.

Bé idó, ara ja tots han ensenyat les cartes i ja es hora de fer un pensament. Aixó no canviarà si no ens independitzem.

Visca les ILLES LLIURES
Valoració:2menosmas
Per Maikel, fa devers d'un mes
MES misèria per a Mallorca fent pu.. comèdia, com si fossin progressistes, ecologistes, propers a bases, fiables, seriosos, honestos i complidors.
MES: twelve points!
Valoració:0menosmas
Per Xx, fa devers d'un mes
En Mallorca y/o Ibiza solo se debe ir con dinero suficiente para unas vacaciones. El que venga a trabajar con un puesto asegurado, un permiso de trabajo de mes en mes si no es posible cubrirlo con un emigrante de los ya establecidos. Y con vivienda digna. Si no es así, no puede entrar.
Te vas por la calle y al ver grupos y más grupos de suramericanos y de otros sitios te preguntas a ti mismo ¿Y esta gente de qué vive?. ¿Dónde se aloja?. Sigues haciéndote preguntas y más preguntas y mientras más y más grupos. En las paradas de los autobuses. En las llegadas y salidas de trenes. Así no se puede continuar.
¡Ancha es Castilla!. Espacio y carencia de vecinos a tope.
Valoració:6menosmas
Per un veí, fa devers d'un mes
Que no parlin de saturació quan son incapaços de fer les primeres passes per evitar-ho.
Valoració:3menosmas
Per Barbàrie, fa devers d'un mes
Prohens; go away!
Valoració:1menosmas
Per Obvi, fa devers d'un mes
Haurem de ser els ciutadans que arribem a fer com els corsos:Rebre´ls amb escopeta als ports i aeroports.
És això que volen?
Valoració:0menosmas
Per Tu diràs, fa devers d'un mes
Tries les hemeroteques i tendreu una clara idea de lo falsa q és na Prohens!
Valoració:10menosmas
Per Fracàs, fa devers d'un mes
Més mai més pot tornar a donar suport al PSOE, si no vol continuar fent el ridícul.
Aviat en Vicenç Vidal tendrà oportunitats de demostrar-ho. En farem un seguiment.
Valoració:10menosmas
Per Belluga, fa devers d'un mes
La posada en escena de na Prohens fora contingut
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente