cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

MÉS demana la reducció de vols i passatgers als aeroports de les Balears de manera urgent

MÉS per Mallorca ha registrat una Proposició no de Llei al Parlament per a reduir de manera urgent el nombre de vols i passatgers als aeroports de les Illes Balears, especialment en els mesos d’abril a setembre, reduir les hores d’operativitat dels aeroports durant la temporada turística i posar fi als vols privats. A més, el partit exigeix la paralització immediata de totes les obres i projectes d’ampliació dels aeroports de les Balears, revertir els processos privatitzadors de la gestió aeroportuària i la participació de la Comunitat Autònoma en la gestió de ports i aeroports, segons el previst al punt 15 de l’article 32 de l’Estatut d’Autonomia.

«Mallorca ja no està massificada, Mallorca viu el col·lapse. No vivim del turisme, malvivim del turisme i és imprescindible adoptar avui mesures urgents i contundents de decreixement turístic», ha defensat el diputat de MÉS per Mallorca Ferran Rosa. En aquest sentit, Rosa ha assegurat que una de les principals mesures decreixentistes que poden tenir efecte en present és la reducció de manera urgent de vols i passatgers als aeroports de les Illes Balears.

Per aquest motiu, MÉS per Mallorca ha registrat aquest dilluns una Proposició no de Llei en la qual insta el Govern de l’Estat a impulsar de forma urgent tots els canvis normatius i d’operativa que escaiguin per tal de reduir el nombre de vols i de passatgers dels aeroports de les Illes Balears, particularment en els mesos d’abril a setembre.

Així mateix, la Proposició insta el Govern de l’Estat a reduir de forma urgent les hores d’operativitat dels aeroports de les Illes Balears en la temporada d’estiu, a l’efecte de reduir el nombre de vols que aterren i s’enlairen cada dia, així com a fer els canvis normatius que s’escaiguin per posar fi als vols privats.

D’altra banda, la proposta de MÉS per Mallorca insta també al Govern de l’Estat a paralitzar totes les obres i projectes d’ampliació dels aeroports de les Illes Balears, així com a revisar de forma urgent els documents d’ordenació i planejament amb vista a assegurar una reducció de la pressió turística.

A més, insta el Govern de l’Estat i el Govern de les Illes Balears a dur a terme les negociacions i canvis legislatius necessaris per a fer efectiva la participació de la Comunitat Autònoma en la gestió dels ports i aeroports d’interès general, d’acord amb el punt 15 de l’article 32 de l’Estatut d’Autonomia. «Tenir les claus de les portes d’entrada i sortida de ca nostra és imprescindible», ha defensat Rosa.

Finalment, la proposta planteja també que el Parlament es manifesti contrari als processos privatitzadors en sectors estratègics com és la gestió aeroportuària, i insta el Govern de l’Estat a iniciar-ne un procés de reversió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa 2 mesos
Nosaltres podrem sortir?
Valoració:-1menosmas
Per Qualsevol, fa 2 mesos
@Destroyer i @Toni,
Qui viatja a les Balears ho fa per la grandesa del paisatge. Si fas un altre Benidorm (més barat que les Balears, per cert), no caldrà viatjar fins aquí. Adeu la gallina dels ous d’or. Fins i tot la presidenta Prohens ja parla de decreixement. Cues per arribar a Sóller, Formentor, al centre de Palma i a l’aeroport el mes d’abril. Aquest estiu pegarem un tro.
Pel que fa a les persones que venen amb barca des del nord d’Àfrica, ho fan per fugir de la misèria i viure d’una manera més digna. Comparem quants en venen amb els milions de visitants (i futurs compradors d’habitatges que destrossen el mercat immobiliari) que rebem.
Valoració:10menosmas
Per Maikel, fa 2 mesos
Barceló = fracàs.
Busquets = més fracàs.
Negueruela = fracàs total.
Pacte de Progrés= fracàs x 3.
Valoració:-8menosmas
Per Guillem, fa 2 mesos
Qui no vegi que a les Illes estem saturats de cotxes i que hi ha un excés de turistes per tot arreu, està a la inòpia. Els que cerquen excuses per no aplicar mesures urgents per contenir la massificació turística, es que se’n foten de les Illes i del futur que puguin patir els residents i els seus descendents.
Valoració:15menosmas
Per Destroyer, fa 2 mesos
Lo que hay que hacer incrementar los vuelos y ampliar el aeropuerto. Para favorecer el acceso a viviendas dignas y que se pueda compaginar con el turismo habría que construir rascacielos de 30 0 40 alturas como Benidorm y como se hace en las urbes civilizadas.
Valoració:-15menosmas
Per ???, fa 2 mesos
I tot això que ho demanaven quan governaven amb n'Armengol i en Sanchez governava a Madrid? Una altra pregunta: si ara el govern espanyol no fa cas, en Vidal abandonarà el grup parlamenteri de Sumar?.
Valoració:10menosmas
Per Toni, fa 2 mesos
que dejen de entrar pateras
Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente