nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
21°

Unides Podem: «La supressió del requisit de català a l'EMT és el darrer pas en aquesta guerra d'odi inexplicable contra la llengua»

Unides Podem (Esquerra Unida - Podem) ha denunciat l'oferta de contractació pública de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma que, segons la coalició, «és sense cap mena de dubte il·legal i un intent ideològic de tornar 40 anys enrere en matèria d'igualtat i defensa de la llengua».

Des del grup municipal d'Unides Podem han criticat «enèrgicament» que l'EMT de Palma «hagi tret a concurs una sèrie de llocs de feina que van en contra de la legislació vigent i de les normes que contempla l'Ajuntament de Palma». «Primer perquè no respecta el pla d'igualtat de Cort, ja que sols s'ofereixen un 25% de places reservades a dones, quan el pla d'igualtat és molt clar al respecte, exigeix un 40% com a mínim», ha remarcat Lucía Muñoz, regidora d'UP al consistori. «És un fet molt greu que demostra una vegada més el masclisme de PP i VOX, més encara quan sols el 15% de la plantilla de l'EMT són dones», ha continuat Muñoz. Així mateix, Muñoz ha carregat contra la supressió del requisit de català a l'oferta pública de feina que ha qualificat del «darrer pas en aquesta guerra d'odi inexplicable contra el català el qual ens han sotmès el PP i els seus socis ultres de VOX». Muñoz, a més, ha volgut aclarir que és «una oferta il·legal atenent la legislació vigent de la CAIB, així com el que menciona l'article 3 de la Constitució espanyola». La regidora ha comunicat que s'han adonat d'aquest fet «gràcies a una pregunta realitzada pel vocal d'Unides Podem al consell d'administració de l'EMT, Juanjo Martínez, al regidor Deudero, qui ha afirmat que no hi ha requisit algun de llengua, «ni tant sols de castellà a l'oferta de llocs de feina».

Per tot això, Unides Podem ha votat en contra de la proposta, ja que, segons Martínez «entenem que la normativa de l'Ajuntament s'ha de respectar, no és possible que davant la mítica mobilització de l'OCB dins aquest Correllengua l'equip de govern no assumeixi la realitat social de Palma que ha de respectar i exigir el català a tots els seus treballadors públics».

En declaracions de Juanjo Martínez, coordinador general d'Esquerra Unida i conseller al consell d'administració de la EMT, «no podem permetre retrocedir en les qüestions de gènere que tant vàrem batallar les legislatures anteriors, com és el pla d'igualtat de Cort, ni tampoc retrocedir en els consensos de la llengua que varen néixer el 1986 a proposta precisament del Partit Popular i on EU ja va estar a favor. Els consensons estan per complir-se i demanam a l'Ajuntament que rectifiqui així com demanam al PP tornar al seny dels consensos lingüístics del 1986».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MMXXIX, fa 10 dies
Deixem de lamentar-nos. La culpa de la persecució i marginació de la nostra llengua a Mallorca és culpa nostra, dels mallorquins catalanoparlants. Saben que som herbes molles i se n'aprofiten.
Valoració:10menosmas
Per xisca, fa 10 dies
En marcar els botons per estar o no d'acord amb el que diuen els participants en aquests comentaris, SURT TOTALMENT AL REVES!! I no és la primera vegada...
Valoració:10menosmas
Per un veí, fa 10 dies
Els conductors no sols condueixen, han de respondre a diverses consultes que els fan.

Una mica d'odi al català si que hi ha.
Si demanessin saber angles ningú es queixaria, ahh, però és el català!!!
Valoració:17menosmas
Per Catalunya insular, fa 10 dies
"Odi inexplicable [sic] contra la llengua"?
"Aquestes" de Podem no han estudiat història? No saben que som una nació ocupada per Castella i França i que, com va dir Àngel Guimerà, el botí més preuat dels ocupants és la llengua i la història de la nació sotmesa?
Valoració:7menosmas
Per Teomu, fa 10 dies
Odi cap a la llengua? Cap. El que han de fer ets conductors és conduir. I s'idioma que han de sabre son ses normes de circulació.
Valoració:-17menosmas
Per Che, fa 10 dies
si no os vota nadie, por algo sera, no nos gustan vuestros programas electorales
Valoració:-13menosmas
Per Quin desastre, fa 11 dies
Però això no és il.legal?.
Atenta contra l'Estatut d'autonomia.
Valoració:17menosmas
Per xisco, fa 11 dies
Ah, bueno. Lo dice Unidas Podemos. Sin comentarios
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente