cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Bauzà insisteix que els drets lingüístics «no poden anar en contra de la concòrdia i la convivència»

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha insistit aquest dimarts, pel que fa a la polèmica de l'expulsió de l'entrenador de la UE Petra, que els drets lingüístics «no poden anar en contra de la concòrdia i la convivència».

D'aquesta manera s'ha pronunciat al debat de les preguntes de control al Govern al ple del Parlament, a la pregunta de Sergio Rodríguez, de VOX, sobre la qüestió.

El conseller reitera que l'entrenador expulsat es va adreçar a l'àrbitra «de manera poc respectuosa» però no té en compte les referències a la llengua que la pròpia àrbitra recull a l'acta -l'entrenador va «perpetuar en el seu dialecte»- en què remarca que l'entrenador de la UE Petra es va adreçar a ella en català.

A més, la UE Petra explica que en el descans es va produir «una conversa entre el nostre entrenador i l'àrbitra del partit on aquesta li diu en vàries ocasions 'en castellano' sense en cap cas demanar-li que canviés la llengua en la que estava parlant de forma educada. A més, en un moment de la conversa s'adreça al nostre entrenador amb les següents paraules: 'Estamos en Mallorca, Mallorca es parte de España, no España parte de Mallorca y usted me tiene que hablar en castellano'».

Per a Bauzà, en tot cas, el que és més «rellevant» és que la polèmica ha desembocat en una denúncia per amenaces de mort a l'àrbitra a les xarxes socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per conisi, fa 5 mesos
si senyor aixo mateix
Valoració:0menosmas
Per Baladre, fa 5 mesos
I què ho ets de nociu!
Valoració:7menosmas
Per Xaume, fa 5 mesos
I la concòrdia i la convivència qui la rompuda més que voltros, faixes, i tot per una cadireta perquè es trobi ben còmoda na Marga, sa criadeta de vox?
Valoració:9menosmas
Per Ja ho val!, fa 5 mesos
I que ho són, d'hipòcrites!
Valoració:10menosmas
Per indignat, fa 5 mesos
La concòrdia ve de poder expressar-se en la llengua pròpia.
Com sempre la seva "concòrdia" i la seva "convivència" parteixen que uns hem de canviar la nostra llengua, pròpia del territori, per emprar la llengua que ells decideixen que ha d'estar per damunt de qualsevol de les llengües que es parlen a l'Estat. En lloc d'afavorir les llengües pròpies de cada territori i tenir un Estat culturalment ric, fan tot el possible per arraconar-les en nom de la "concòrdia" i la "convivència".
Valoració:12menosmas
Per A Mallorca i a la resta de Catalunya, en català!, fa 5 mesos
No respectar el dret a la llengua del país va radicalment en contra de la concòrdia i la convivència.
Valoració:17menosmas
Per Jaume, fa 5 mesos
M'han dit que l'entrenador és molt bona persona, molt tranquil...
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente