lluvia ligera
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

Bauzà, conseller d'Esports: «Primer el respecte, després la llengua»

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha argumentat que l'expulsió de l'entrenador de la UE Petra va venir motivada per una falta de respecte a l'àrbitra i que, segons ell, «la llengua passa a un segon pla».

Entitats de la societat civil i partits polítics com MÉS per Mallorca i El Pi han exigit respecte als drets lingüístics dels catalanoparlants i que hi hagi conseqüències per a la responsable. Per la seva part, el Comitè de Competició de la Federació de Futbol de les Illes Balears ha obert un expedient ordinari per a aclarir què va passar durant el partit i dona un termini de sis dies a les parts per a presentar-hi al·legacions i proves.

Concretament i segons la versió de l'àrbitra, li va «pregar» a l'entrenador que li parlàs en castellà, però l'entrenador va «perpetuar en el seu dialecte» i tot i admetre que no l'entenia, sí que va entendre «certes faltes de respecte» i va decidir expulsar-lo.

A més, la UE Petra explica que en el descans es va produir «una conversa entre el nostre entrenador i l'àrbitra del partit on aquesta li diu en vàries ocasions 'en castellano' sense en cap cas demanar-li que canviés la llengua en la que estava parlant de forma educada. A més, en un moment de la conversa s'adreça al nostre entrenador amb les següents paraules: 'Estamos en Mallorca, Mallorca es parte de España, no España parte de Mallorca y usted me tiene que hablar en castellano'».

El conseller d'Esports ha admès, en tot cas, que el fet que la col·legiada es referís al català com a dialecte «també va ser una falta de respecte». No obstant això, nega que s'hi produís una discriminació lingüística: «S'expulsa l'entrenador per una manca de respecte a la persona que dirigeix el partit, no per un tema de la llengua».

«Quan es tracta d'un tema de respecte, la llengua passa a un segon lloc. L'entrenador s'adreça a l'àrbitra i li falta el respecte. És un tema d'humanitat i valors en què la llengua passa a un segon pla. Primer el respecte a les persones, després la llengua», ha insistit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 2 mesos
Respecte 1r, si... Cap a noltros i la nostra llengua, com seria a qualsevol lloc normal. Que amb aquest tema duen una escurada de cap i una baixa autoestima que fa por.
Valoració:6menosmas
Per PETRA, fa 2 mesos
L'autoodi és terrible i fa anys que alguns el practiquen a Mallorca.
Valoració:8menosmas
Per Sor Coloma, fa 2 mesos
Un altra botifler fent la bona a Madrid.
Valoració:11menosmas
Per ARRUIX!, fa 2 mesos
Va ser l'àrbitra, la que va faltar al respecte a l'entrenador. I de passada, a tots els mallorquins i a la nostra llengua.
Si no li agradam, que se'n vagi.
Valoració:11menosmas
Per Catalunya insular, fa 2 mesos
Pot haver-hi respecte si hom comença per no respectar la llengua pròpia de l'interlocutor, que, a més a més, com en aquest cas, és la pròpia i històrica del territori?
Ja sé que aquesta reflexió no pot cabre al cap dels colons espanyols. Llur propòsit, justament, és de no respectar-nos i d'eliminar la nostra llengua i cultura amb l'objectiu final d'eliminar la nostra consciència nacional, la nostra nació.
Valoració:10menosmas
Per conisi, fa 2 mesos
defensar la nostra llengua a mort perque ens repectin
Valoració:21menosmas
Per Manacorí, fa 2 mesos
"Quan es tracta d'un tema de respecte [a la llengua], la llengua [mentre la llengua en qüestió no sigui la castellana o espanyola] passa a un segon lloc". [sic](?!) És lògic i molt típic que quan un càndid caragirat, i col·labo amb el xovinisme espanyol, s'intenta justificar amolli frases com aquestes que ni ell mateix comprèn i es faci un embolic del qual ni ell no en sap eixir.
Valoració:26menosmas
Per Moix, fa 2 mesos
Respectar-me es imposar-me i obligar a parlar una llengüa que no és la meva a canostra? Està equivocadissim sr Bauza. No tots calam el cap davant aquestes imposicions intolarables de forasters inadaptats
Valoració:28menosmas
Per Òmnibus, fa 2 mesos
Lo primer és el respecte per l llengua dels mallorquins, el català, faltaria més, on hem arribat!
Valoració:28menosmas
Per Felanitxer, fa 2 mesos
Estam ben arreglats
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente