algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

MÉS reclama a l'Ajuntament de Palma que no presti l’espai públic per a «activitats que normalitzen els conflictes bèl·lics»

La regidora i portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha reclamat al govern de Palma que no presti l’espai públic per a desenvolupar «activitats que normalitzen els conflictes bèl·lics» en referència a la celebració del Dia de la Hispanitat que es durà a terme al passeig del Born de Palma l'11 d'octubre.

La regidora reclama que l’Ajuntament de Palma «ha de promoure la cultura de la pau, i aquesta és l’única bandera que han d’aixecar i estar present als carrers de Palma. Especialment en un context internacional amb diverses guerres actives, fins i tot una a Europa. La institució hauria de marcar un camí que va des de la denúncia de la guerra, dels seus motius i arguments economicistes, de les despeses absurdes i dels interessos ocults, fins a la necessària cultura de la pau, passant per totes les possibilitats de desarmament, els referents de pau i les reflexions que ens orienten cap a la justícia global».

La portaveu, a més, denuncia que «cap govern municipal s’havia atrevit abans a treure una festivitat com aquesta dels recintes militars. Això ens mostra que estam davant un govern d’absolut retrocés, i ens fa viatjar 50 anys enrere, quan l’exèrcit era el protagonista del sistema polític. Aquest fet no fa més que recordar-nos l’estil ranci del pacte de govern PP-VOX».

Finalment Truyol ha volgut recordar que «a més a més, Palma és Ciutat Amiga de la infància, i fer actes al carrer que exposen els infants i joves a armes i elements de guerra es contradiu amb la intenció d’educar en el pacifisme».

MÉS per Palma ha enviat una carta al batle

«Sr. Jaime Martínez, batle de Palma:

Benvolgut Sr.:

Des de MÉS per Palma ens hem assabentat que l'actual equip de govern ha cedit el passeig del Born per a un acte militat en commemoració del 12 d'Octubre. MÉS per Palma, com a formació d'esquerres, ha defensat sempre els valors de la Pau i de la No-Violència. L’Ajuntament de Palma ha de promoure la Cultura de la Pau, i que aquesta és l’única bandera que hauria d'estar present en els carrers de la nostra ciutat.

Dins l'actual context internacional ens trobam actives diferents guerres, fins i tot a Europa. La institució hauria de de promoure els valors pacifistes, denunciant aquests conflictes i els seus motius, entre ells els interessos econòmics, les despeses absurdes i els interessos ocults. Des de MÉS per Palma defensam la Cultura de la Pau, i creim que les institucions s'han de comprometre activament amb el desarmament, amb el suport als referents de pau i amb la justícia global, per tal de posar fi a les guerres. A més, Palma és una Ciutat Amiga de la Infància, i exposar els infants i joves a les armes i elements de guerra es contradiu amb la intenció de la nostra ciutat d’educar en el pacifisme.

L'Ajuntament hauria de seguir la línia iniciada en passades legislatures de no militaritzar l'espai públic ni fer-hi activitats que normalitzin els conflictes bèl·lics. Constatam que cap Govern Municipal abans s’havia atrevit a treure aquesta activitat a l’espai públic. Des de MÉS per Palma consideram que aquest fet és un retrocés que ens fa viatjar 50 anys enrere, quan l’exèrcit era un actor polític present a la vida pública.

És per això que, com a batle de Palma -i representant, per tant, de tots els palmesans i palmesanes-, li demanam que es comprometi en aquesta línia i que rectifiqui, per tant, la decisió i anul·li la cessió de l’espai públic del Born per celebrar els actes militars del 12 d'Octubre. Aquests, en cas de fer-se, s’han de realitzar dins recintes militars, tal com ha esdevingut històricament en aquesta ciutat.

Neus Truyol Caimari, portaveu de MÉS per Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Maria C, fa dervers d'un any
Això què és? Una república bananera amb l'exèrcits pels carrers?
Valoració:1menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
I perquè hem d'estar "imbuïts"en la vida d'una institució que ningú de va atrevir a sanejar, amb la tornada de la democràcia? I que va ser la culpable del cop d'estat, de la mal anomenada Guerra Civil i de que la dictadura franquista duràs quaranta anys.
I perque ha d' emocionar-se la gent i estar pendent del que fan els milikos, si ells ja ténen els seus privilegis, i son els que reben la major part dels pressupostos generals fe l'Estat?
Si és que dius cada disbarat, que fan plorera! Te creus que vivim a Corea del Nord?
Valoració:5menosmas
Per Uno normal, fa dervers d'un any
@patriota
Aprenda al menos a escribir correctamente en su propia (y única) lengua, mentecato.
Valoració:2menosmas
Per Patriota, fa dervers d'un any
Si la ciudadanía estuvera imbuida de los valores castrense otro gallo nos vantaría.
Valoració:-12menosmas
Per A. Cirer, fa dervers d'un any
Els exèrcits, a les casernes.
Valoració:15menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
El 12 d'octubre de 1492 és quan les naus amb la senyera reial quadribarrada d'En Colom van arribar a les costes americanes. És una gesta catalana i, per tant, els castellans (avui disfressats d'espanyols) se l'han apropiat.
Nota: abans que ningú s'exclami, si voleu comprovar el que dic, cerqueu, per exemple, "vaixells Colom banderes catalanes" i trobareu imatges de les naus d'En Colom. També, en trobareu si cerqueu De Bry, que va fer molts gravats on es veuen (clarament) les banderes catalanes a les naus d'En Colom.
Valoració:6menosmas
Per Tenim motius de sobra, fa dervers d'un any
Ningú no ha dit que no vulgui un exèrcit.
El que no volem, és un exèrcit tallar amb els mateixos patrons que l'exèrcit franquista, que se vulgui imposar sobre els civils amb mà de ferro, però que a l'hora de defensar-los i defensar al territori dels enemics de fora sigui dels més fluixos, perque la seva principal funció seria la d'atemorir a la ciutadania que els paga el sou, tots els seus privilegis i les seves "juguetes" i no el defensar- los dels altres exèrcits invasors.
Perque a la democràcia tenim moltes institucions, que cada una ha de saber quin és el seu lloc i no envair al altres . I més a un país com Espanya, que va patir un cop d'estat i una dictadura militar durant quaranta anys i ja a la democràcia, tornarem patir un altre intent fallit de cop d'estat, fets que com és natural, fan que el seu exèrcit no pugui gaudir de les mateixes simpaties de les que gaudeixen l'exèrcit dels Estats Units, o del Regne Unit, entre les forces armades d'altres països que defensaren la pau i la democràcia.I és per aquests motius, pels que no acaben d'inspirar massa confiança.
Però per aqui no ho volen entendre, perque dels desenfeïnats que se filtren a on saben que molesten, s' intueix que alguns puguin ser militars o descendents de militars que defensen els privilegis que teníen amb el "Caudillo" malgrat no tots fóssin de carrera i hagués molt de"xusquero"
maltractador de reclutes. Però que així i tot, gaudien d'uns privilegis que no tenia la resta dels ciutadans.
I és precisament aquests detalls, els que fan que la gent pensi que en hi ha ens volen tornar dur, poc a poc, cap a una altra dictadura.
Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@Guillermina, fals, ni ha al manco un que no en te. I be que fan
Valoració:3menosmas
Per Xaume, fa dervers d'un any
El que signa ENDAVANT diu: "No em vull imaginar el que dirien tots aquests contraris a l'exercit si ens ocupessin militarment."

Fa més de 300 anys que ja hi estam.
Valoració:3menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Més curt:

Senyor Jaime Martínez:

Des de Més ens hem assabentat que ha cedit espai públic perquè el Gobierno, presidit pel nostre soci, el PSOE, i format pels nostres aliats de Sumar, celebri un acte militar. Pregam al batle que no permeti al senador Vidal i a la resta de l'esquerra estatal que monti aquesta festa.

Signa:

Més coherència.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente