algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'extrema dreta insisteix a suprimir el requisit de català a l'Ajuntament de Palma, també per als treballadors que atenen els ciutadans

La dèria de VOX contra la llengua catalana sembla no tenir límits. Després d'aprovar la modificació del Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajutament de Palma -en vigor durant 36 anys- i espanyolitzar el domini de la web institucional, l'extrema dreta exigia l'eliminació del requisit del català a les proves d'accés a la funció pública local, «excepte als llocs d'atenció directa i presencial a la ciutadania».

Ara, VOX ha anunciat que tornarà a presentar, al ple d'aquest mes, una proposta per a suprimir el requisit de català a l'Ajuntament de Palma, però aquest pic «com a norma generalitzada». És a dir, d'aprovar-se amb els vots del PP, ni tan sols els treballadors de Cort hauran de conèixer la llengua pròpia per a atendre els ciutadans.

Així ho ha indicat el grup municipal en un comunicat en què remarca que no renuncia a eliminar el requisit de llengua i assegura que no té «res contra el català» malgrat que totes aquestes propostes retallen directament els drets dels ciutadans catalanoparlants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ......, fa dervers d'un any
URGÈNCIA.
S,estan observant explosions neuronals en qualcuns militants dels partits de la dreta PP i Vocs. Es creu que és per haver de sentir massa converses en català a ses Illes. Per tal cosa miraran de prohibir dita llengua, perquè la Seguridad Social no es vol fer càrrec dels afectats.
Valoració:4menosmas
Per Patriota, fa dervers d'un any
En España, en español.
Valoració:-10menosmas
Per No ens deixarem trepitjar, fa dervers d'un any
Insisteixo: El que s'ha de suprimir no és el català, sinó l'extrema dreta.
I més ara, que sabem que han fet desaparèixer almenys set mil.lions d'euros dels nostros impostos.
No just son destructius, sinó que ens surten molt cars per no fer res de profit.
Valoració:20menosmas
Per A. Cirer, fa dervers d'un any
Amb els meus impostos he de contribuir a mantenir aquesta colla de mala gent que, a més, no tenen idea de res? Què s'han pensat? Ocupen càrrecs públics per violar les nostres lleis i fer malbé la convivència, i han de cobrar? Au vés!
No em pens deixar trepitjar: a Mallorca, sempre en català.
I que recordin que hi ha tribunals que defensen els drets humans.


Valoració:19menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
Buena decisión. Pero la clave está en la educación. La lengua vehicular debe ser el castellano.
Valoració:-28menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Els renegats monolingües castellanoparlants que menyspreen i no volen aprendre cap altre llengua del estat, son orgullosos defensors del gloriós Imperi Espanyol i hereus dels valors dels vencedors del cop d’estat militar de 1936 en contra de la diversitat cultural d’Espanya. Normal que les dretes que els representen i volen continuar representant, reneguin públicament de la conveniència de conèixer les dues llengües per fer feina de servidors públics a l’administració pública.

Valoració:17menosmas
Per MMXXIX, fa dervers d'un any
Ens volen sotmesos i dòcils. És una manera d'humiliar-nos i de crear dues tipologies de mallorquins/mayorquines. No serveix de res queixar-se ni intentar fer valer els nostres drets davant cap funcionari que no vulgui entendre el català, tot i que sigui mallorquí catalanoparlant. És el començament de la fi de la nostra identitat.
Valoració:12menosmas
Per nina, fa dervers d'un any
Tant me fa, jo els exigiré que m'entenguin el meu català. Imagineu-vos que a totes les persones sens excepció els parl la meua llengua, a els funcionaris d'allí també serà així. No faltaria més.
Valoració:14menosmas
Per Moix, fa dervers d'un any
No pens canviar ni girar de llengüa per res. I per donar gust a aquesta tropa de bossots forasters i aforesterats sense llums, molt manco. A ca meva sempre amb la meva llengüa. Qualsevol altra llengua mai serà d'aquí i sì son funcionaris m´han d'atendre
Valoració:13menosmas
Per Francament, fa dervers d'un any
Seria més pràctic suprimir l'extrema dreta. Perque ens costa molts doblers que podrien invertir-se en serveis i perque tanmateix, només serveix per fer mal.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente