algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El GOB reacciona a les mesures d'habitatge proposades per Prohens: «Cal anar a les causes i no pretendre falses solucions»

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa ha emès un comunicat aquest dijous per donar resposta a les mesures en matèria d'habitatge que han previst des de l'equip de govern de Prohens.

Els ecologistes asseguren que garantir el dret a l’habitatge «no passa per amnisties urbanístiques als habitatges il·legals, ni per dividir cases. Això no és política d’habitatge». Des del GOB consideren que a les Balears, «on l’especulació immobiliària, la construcció de luxe, els usos turístics d’habitatges i la precarització de les condicions de vida estan descontrolats», calen «polítiques socials, regulacions dels mercats de lloguer i compraventa, incentius a la rehabilitació, abordar la problemàtica de la gentrificació, prohibició dels usos turístics i mesures efectives contra l’especulació».

Aquestes serien algunes de les solucions que han proposat des del GOB, mesures que «no passen per construir més habitatge sinó gestionar, des de les competències públiques, per tal de garantir aquest dret fonamental».

«Cal anar a les causes i no pretendre falses solucions per la via ràpida», han afegit. «Les Balears disposen d’un parc d’habitatges buits de més de 105.000 habitatges d’acord amb dades de 2021 publicades per l’INE, un 17% del total construït. Els centres de molts municipis s’estan degradant mentre s’afavoreix el desenvolupament de noves zones de sòl urbanitzable o falsos urbans no desclassificats – fa unes setmanes sortia el cas de la UA3 de ses Salines, i ha anat sorgint un degoteig constant d’aquestes promocions en els darrers anys».

«El problema no és que no hi hagui habitatge, el problema és que la cada cop més gent no pot accedir-hi de manera garantida i digne, mentre l’especulació financera i immobiliària està a l’ordre del dia». «Veim que el Partit Popular aixeca la veda plantejant solucions que no atenen la vertadera complexitat i dimensió de la problemàtica de l’habitatge, alimentant el negoci, l’especulació. Estarem al cas de les especificacions que es concretin al Decret Llei anunciat, però en tot cas, insistim, això no és política d’habitatge, és política econòmica enfocada al sectors immobiliaris i de la construcció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per al primer botarate, fa 18 dies
Doncs d,entrada xerra clar, net i inconfusible, que de tiradors de fum, tanca cortines i falsificadors ja en hi ha massa, i no cal greixar el gremi.
Valoració:0menosmas
Per a un botarate, fa 19 dies
Te contesto pese a que me da pereza.
Los de las Castellas, tampoco me gustan, ya que "ancha es Castilla". Pero a estos no se les puede decir nada porque son españoles. Tú, por ejemplo, te puedes ir a vivir a Salamanca o a Valladolid con todo el derecho del mundo sin que nadie te pueda molestar lo más mínimo. Hay que saber distinguir, botarate. Por cierto emplea un seudónimo, el que sea, y no uses el del otro.
Valoració:-3menosmas
Per @botarates, fa 20 dies
Supòs que també hi deus incloure els vinguts de les castelles i ad làtetes. M'equivoc ?
Valoració:3menosmas
Per Jaimito, fa 20 dies
Jaume.- Puedo estar de acuerdo contigo, o no. Habría que matizar detenidamente. Y no es el momento. Ni ganas.
Pero seamos serios. Si tú tienes un terreno en algún lugar de la isla y viene un extranjero sea de donde sea y te da por el terrenito dos o tres veces su valor, tú vendes. Y como tú el 99 por ciento de los mallorquines. Te pongo un ejemplo. Ca la Seu, tienda con cientos de años. Ha venido uno de Noruega, ha comprado y se hará una vivienda unifamiliar. ¿Por qué han vendido?. Por el vil metal. Y no le des más vueltas.
Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa 20 dies
Dissortadament, Pst, també n'hi ha massa dels "nostres" ( que són molt "seus"). Cert que el tema s'ha agreujat molt per mor de gent (i, sobretot, empreses) de fora. Però tota aquesta tragèdia (perquè, en molts sentits, és una tragèdia) no hauria estat possible sense la complicitat o la connivència de molts illencs: des dels particulars que només veuen un guany econòmic que, com bé dius, perfà el suïcidi, fins als polítics que governen a les ordres dels sàtrapes de les multinacionals, sense oblidar les empreses (algunes també "multinacionals") que, en mans de certs illencs curts de mires, s'omplen les butxaques a costa del futur de la majoria, sense reparar en que el mal que fan, que ja frega la irreversibilitat ecològica, socioeconòmica i cultural, serà també la seva tomba.
Valoració:7menosmas
Per Efectivament, fa 20 dies
És així mateix, el PP proposa falses solucions per mor de la causa principal que és el fracàs de la gestió dels progres durant les dues darreres legislatures. Els progres del pacte de retrocés varen dir que arreglarien les coses i com que no ho han fet, ara el PP pot proposar les falses solucions que diu el GOB.
Valoració:4menosmas
Per botarates, fa 20 dies
Vamos a ver si os metéis en la cabeza de una puta vez que aquí no faltan viviendas. Aquí sobran 300.000 o 400.000 personas venidas de todos los confines del mundo mundial que no las necesitamos para nada.
SOBRAN.
No más construcción. No más rascacielos. Al revés pagar billetes para que se vayan largando a su tierra o a donde quieran con billete SOLO de ida.
Valoració:0menosmas
Per Pst, fa 21 dies
Aquí hi ha massa gent que té interessos particulars per vendre sa nostra terra a bocins. I el PP, al qual han votat aquesta genteta, defensa aquests interessos, que no són els nostres, mallorquins, crec. I si fossin els nostres, seríem uns suïcides que no estimen res.
Aquesta gent no mereix viure aquí, on venen només per fer doblers, i no estimen la nostra terra, per això hi especulen. Els tenc de veïnats i sé de què xerr. Mallorquins que estimau sa terra, aixecau-vos per defensar-la!
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente