algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Prohens vol incrementar alçàries, dividir immobles i reconvertir locals per crear nou habitatge «de la mà del sector privat»

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, i la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, s’han reunit aquest dimarts amb representants de les organitzacions i dels col·legis del sector de l’habitatge, així com dels consells insulars i batlies, per tractar les principals mesures que han previst des de l'equip de govern «per facilitar l’accés a l’habitatge a les Balears».

Prohens ha comunicat que el decret llei que volen aprovar «té com a objectiu fer front a la necessitat d’oferta d’habitatge que hi ha a les nostres illes i augmentar l’oferta a preus accessibles sense consumir territori, aprofitant molt del que ja tenim construït a les nostres illes, i fer-ho de la mà de la iniciativa privada, del sector privat».

«En els darrers anys, s’ha evidenciat que l’Administració no ha d’assumir tota sola la construcció d’habitatge nou a preus accessibles, sinó que cal apostar també per la col·laboració publicoprivada i implicar el sector privat en les solucions al problema de l’habitatge», ha defensat Prohens.

Per al nou habitatge de preu limitat han establert, entre altres requisits, que no hi podrà accedir una persona que ja sigui propietària de ple domini d’un altre habitatge, i que el nou habitatge ha de constituir el seu domicili habitual i permanent.

Canvis d’ús, augment de les densitats i increment de les alçàries

El decret llei preveu el canvi d’ús de locals existents (comercials, administratius, etc.) a habitatges de preu limitat, l’augment de les densitats màximes, l’augment de l’edificabilitat en alçària, entre d'altres.

També tenen prevista la cessió de terrenys de titularitat pública a la iniciativa privada per a la promoció d’habitatges de protecció i d’allotjaments dotacionals.

Competències municipals

Les batlies, mitjançant un acord del ple municipal, podran limitar de forma parcial o deixar sense efecte les actuacions previstes en el decret llei per qualsevol circumstància que s’acordi dins la seva competència municipal.

Preus

En les diverses franges de preus, segons el municipi i l'etiqueta energètica dels habitatges, per a nous habitatges d'entre 60 i 80 m2 útils els preus de compra que es proposen oscil·larien entre els 102.000 € dels trams de preu més reduïts fins a un màxim d'aproximadament 241.000 €.

En el cas del lloguer, en habitatges de 60 i 80 m2 útils, els preus previstos se situen entre els 385 € en els trams més baixos fins a un màxim d'aproximadament 905 €.

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha considerat que aquestes mesures portaran a les Balears «directes al col·lapse».

Per la seva banda, el PSIB ha lamentat que Prohens no hagi inclòs en la seva reunió a «algunes de les parts afectades per la manca de l’habitatge, com els treballadors, els consumidors o la PAH». Així ho ha denunciat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, qui ha assegurat que «Prohens torna a demostrar que pel seu Govern l’habitatge és únicament un bé de mercat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriota, fa 8 mesos
Por el buen camino.
Valoració:-2menosmas
Per Patriota, fa 8 mesos
Por el buen camino.
Valoració:-1menosmas
Per Jaume, fa 8 mesos
Que algú li expliqui a na Pro que ha tornat a entendre malament allò de "divide y venceràs" ;-)
Valoració:4menosmas
Per Lluís Martí, fa 8 mesos
Aquestes mesures son ben coherents amb un partit que defensa la iniciativa privada per damunt de tot, encara que sigui a costa de destruir d'una vegada per totes el poc que queda de Mallorca i submergir la població autòctona amb una nova allau d'immigrants. Saturació, col·lapse, aculturació, no lloc, molt de negoci per a les constructores i amnistia per als infractors. Quin futur!
Valoració:16menosmas
Per ARRUIX!, fa 8 mesos
No, Enginy. Ara és hora de denunciar- los per abús de poder i per infringir la Constitució, l Estatut d'Autonomia i les lleis mediambientals.
I d'enginy ben poc. En tot cas, males arts.
Valoració:16menosmas
Per Euginy, fa 8 mesos
Ara toca fer una llei contra els okupas i morosos, i que protegeixi als propietaris o la gent seguirà sense llogar les propietats per por a què les destrossin
Valoració:5menosmas
Per Això era el Govern que volia la majoria?, fa 8 mesos
Com que volen dur més gent de fora a viure aquí, per acabar de diluïr al poble mallorquí, el que faran és dur més monolingües castellanoparlants i hispanoparlants catalanòfobs, pel que ja els estàn preparant els seus habitatges.
I les persones que viuen soles a una casa o les que tenen habitacions buides, ja se poden anar mentalitzant, perque no m'extranyaria gens, que les obligàssin per llei a tenir hostes vivint a casa seva, tant si els agrada com si no.
Ja hem comprovat, que per aquest Govern primer son els de fora i si sobràs res, cosa que dubto, se pensarien si mos ho dónen o si ho tiren al fems.
I ara que deven dir, els fatxes que protestaven perque afirmaven dia i nit que el Pacte era un desastre? Els deu parèixer bé aquest merder?Protestaran o ho aguantaran, per la senzilla raó de que son els seus?
I aquells altres curts, que treballen a empreses privades, però que se pensen que VOX els pujarà els seus sous, perque a un mitin els ho varen prometre, que troben d'aquests atropells als ciutadans?
Decididament, s'haurien de donar cursos a la gent, perque aquesta votàs sense ser enganada. I fer que les noticies falses o adulterades fossin delictes greus, penant amb presó als periodistes que les difonen, així com il.legalitzar als partits corruptes i amb ideologies incompatibles amb la democràcia.
Perque si tot està permès, en hi ha que se creuen totes les mentides que van amollant les dretes. I llavors pagam tots els errors que cometen ells per no pensar en les consequències tan terribles que provoquen determinats mala governs .
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente