algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Quina creus que hauria de ser l'estratègia d'Ara Més de cara a les eleccions generals del 23J?

Després dels mals resultats de l'esquerra en el conjunt de l'Estat espanyol a les eleccions del 28M, Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, ha decidit convocar eleccions generals per al pròxim 23 de juliol. Una cita que s'espera molt disputada donada l'actual tendència reaccionària i d'extrema dreta que han mostrat els resultats dels comicis de diumenge passat.

Queda poc temps i un dels focus mediàtics està dirigit als partits que conformen l'espai a l'esquerra del PSOE. Els mals resultats d'Unidas Podemos arreu de l'Estat ha evidenciat la necessitat d'arribar a un acord amb el projecte Sumar de Yolanda Díaz de cara a aglutinar tot l'espai de l'esquerra alternativa. Esquerra Unida, Más País, Compromís i els Comuns ja han mostrat la seva disposició a confluir en el projecte de Díaz.

En clau balear, fa dies que s'especula amb la possibilitat que Ara Més, l'agrupació electoral conformada per MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Ara Eivissa, pugui confluir finalment en el projecte de Díaz. Segons sembla, Ara Més mantindria contactes amb Sumar de cara a un possible acord, que passaria pel lideratge ecosobiranista de la candidatura. Cal recordar que MÉS per Mallorca i Més per Menorca sumen un total de 6 diputats en els comicis celebrats aquest diumenge i són les tres forces més arrelades a tot el territori illenc.

A les xarxes socials, diversos militats i dirigents de MÉS per Mallorca s'han mostrat favorables a aquest front d'esquerres ample, que pogués sumar diferents sensibilitats, per tal d'aconseguir almenys un diputat al Congrés espanyol. Fins i tot s'ha posat damunt la taula el nom de Vicenç Vidal, fins ara senador autonòmic, com a possible cap de llista de la confluència.

Sigui com vulgui, i a falta de com puguin evolucionar en els pròxims dies les negociacions, dBalears demana als seus lectors quina consideren que seria la millor estratègia que podria seguir Ara Més de cara al 23J. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Confluir amb Sumar i liderar una candidatura unitària de l'esquerra.

-Presentar-se en solitari i intentar aconseguir uns bons resultats.

-Presentar-se amb El Pi i aglutinar tot el vot del sobiranisme illenc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Aina Cortés Miro, fa 11 mesos
La unión hace la fuerza 💪. Sí Ganamos, después se "parlamenta"
Valoració:-1menosmas
Per escarràs, fa 11 mesos
A continuació del franquisme, fa quasi 50 anys que governa a espanya l'extrema dreta (pp) i la dreta (psoe). Ara que començam a veure que espanya no té remei ens amenacen que podria governar la dreta extrema aliada amb l'excisió del pp, vox.

Del Sistema espanyol no cal conservar ni arreglar res. Surt més a compte intentar fer la nostra i no participar de res que vengui del hereus del franquisme. Fer la Nostra Democràcia, amb la nostra Sobirania recuperada, amb una Divisió de Poders de vera, amb un Estat de Dret amb garanties, sense cap domini extern.
Valoració:1menosmas
Per Mikel, fa 11 mesos
I no se poden presentar amb les forces independentistes catalanes, en Bildu o altres forces nacionalistes. Poques opcions veig què doneu en aquest mitjà de comunicació, a més a més amb el PI què és de dretes o en partits què no tenen res a veurà amb l'ecosibiranisme.
Valoració:-1menosmas
Per Fracàs, fa 11 mesos
Votar el projecte de Sumar és com votar PSOE. Submisa, Diaz, amb totes les pretencions de Sanchez, l'objectiu del seu projecte no és altre que el de reforçar el projecte del PSOE, el principal partit sostenidor del règim monàrquic. No és estrany que el candidat a diputat sigui Vicenç Vidal, el senador que sempre ha votat a favor dels Presupuestos del PSOE.
Valoració:3menosmas
Per arruix, fa 11 mesos
¿Estrategia?.
Pero ¿Qué pide el Baleares?
Estrategia entre veinte o treinta formaciones de extrema izquierda, que se odian entre ellas?. Vaya panorama.
Sumar Sumando no es más que una pachanga sin nada de nada. Los inventos imposibles, ni siquiera con Champan funcionan.
Comunistas del mundo, uníos de una p... vez a ver si conseguís algo. Pero sin odios.
Valoració:-7menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
Si no hi ha candidatura unitària d'esquerres, l'enorme polarització mediàtica estatal entre PP, VOX i PSOE, elimina tota possibilitat d'aconseguir reprentació política sobiranista al congrés dels diputats. El gruix dels votants d'esquerres prioritzen l'interès de la comunitat, el territòri, la cultura, el mediambient, el feminisme, etc i no l'interès dels partits polítics. Front a una possible involució en drets, el sentit comú de la majoria de votants d'esquerres, portarà a fer vot útil al PSOE i seguirem com sempre, sense cap veu que qüestioni l'autoritat del estat en les decisions importants de Balears.
Valoració:7menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
El projecte viable que considerin més antifeixista de tots, perquè amb els nazifatxes hem de tenir una tolerància zero.
Valoració:9menosmas
Per El projecte, fa 11 mesos
Quan en Toni Verger va anar de número tres a la candidatura de Podemos, també va ser per una emergència? Excuses de mal pagadors.
Valoració:3menosmas
Per Anti tot, fa 11 mesos
No presentarse. Dicen que no son españoles
Valoració:-13menosmas
Per Balearium, fa 11 mesos
Desaparecer del mapa....
Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente