nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.06°
13°

L'enquesta de l'STEI Intersindical a l'afiliació d'ensenyament públic recull que un 75% està disposada a fer mobilitzacions per a un bon acord de millora

210089

Els resultats de l'enquesta que l'STEI Intersindical va dur a terme a l'afiliació d'ensenyament públic al llarg de la setmana passada posen de manifest el «cansament del col·lectiu».

El sindicat ha explicat que el sondeig volia recollir dos tipus d'informació: «per una banda, quins són els punts més destacats que ha d'incloure el nou acord de millora; i per l'altra, quines mobilitzacions està disposada a tirar endavant per assolir una bona entesa amb la Conselleria».

Per ordre, les respostes amb major percentatge de valoració en aquesta enquesta han estat:

  1. La necessitat inajornable de la reducció de les ràtios a totes les etapes educatives.
  2. La simplificació de la burocràcia, que s'ha convertit en una càrrega asfixiant per als docents de les Illes Balears, que els ocupa una gran part del seu temps al marge de la tasca d'ensenyar.
  3. Aspectes com la negociació de complements de residència adaptats a la realitat de cada illa, per fer front per exemple als problemes d'habitatge que es pateixen arreu. També hi ha una demanda molt estesa per la millora de les retribucions i per la reducció de la càrrega lectiva a tots els cossos docents.
  • Altres peticions fan referència a la jubilació als 60 anys per a tot el funcionariat i a la millora del procés d'estabilització del professorat interí. La necessitat de disposar de més suports, un major nombre de personal d'orientació i d'altres professionals per atendre la diversitat formen part també de la preocupació dels docents.

L'enquesta realitzada per l'STEI Intersindical també recull que un 75% de l'afiliació consultada està disposada a fer mobilitzacions per a un bon acord de millora, i un 70% veu bé fer concentracions.

«La pilota ara és a la teulada de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, a les portes de l'inici de la negociació a la Mesa Sectorial, i amb la convocatòria de mobilitzacions de les Juntes de Personal Docent de les Illes Balears per a dia 22 de febrer», han conclòs des del sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
1. Menos niños.
O sea, menos trabajo, por ley.

2. Menos burocracia.
Si se quedaran en el centro las horas no lectivas que les corresponden, en lugar de largarse a casa a media mañana si han terminado sus clases, y si no se tiraran una hora en el bar, no tendrían que hacer el huevo por las tardes.

3. Más pasta.
Lo de siempre. Nada nuevo.
Además, como si los demás viviéramos en tiendas de campaña. Si no puedes pagarte un alquiler en Mallorca, busca curro en Bocairent. Y si eres de aquí, a pringar como todo hijo de vecino o a vivir con los papás, como todos.

4. Jubilación a los 60.
Claro. O, mejor aún, a los 50. Qué narices.
Si alguien lo merece, sois vosotros.
Que tres meses de vacaciones al año pasan volando.

Profesores (de ahora)……esa raza.
Seres de luz.
Semidioses.
Los Elegidos.

De traca.
Valoració:-4menosmas
Per Llàstima, fa dervers d'un any
Aquestes dues darreres legislatures, l'STEI ha estat molt poc crític amb el govern d'Armengol. És una llàstima perquè els sindicats haurien de ser reivindicatius, governi que governi. Contràriament, perden credibilitat. Catalunya, com sempre, ha estat un referent.
Valoració:10menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
Sí, ara que s'ase ja és mort!!!!! Saps si s'haguessin unit a la vaga que va convocar un altre sindicat fa dos anys contra la LOMLOE i els incompliments, en comptes de besar els peus del sr. Conseller.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente