algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

La reunió del Consell Social de la Llengua Catalana, sense Armengol, se centra en el català a sanitat

La reunió extraordinària del Consell Social de la Llengua Catalana, convocada aquesta setmana després d'una llarga polèmica, s'ha centrat eminentment en el debat sobre l'exempció del requisit del català en els processos d'estabilització del personal sanitari. Ja en el principi de la reunió s'han descartat els primers deu punts de l'ordre del dia, que en preveia onze amb la intenció de donar-li categoria de reunió ordinària, per a centrar-se en l'onzè punt objecte de discòrdia.

La reunió ha estat presidida, davant l'absència de Francina Armengol, pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, òrgan del qual depèn la Direcció General de Política Lingüística. La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha pres la iniciativa i ha dedicat una llarga intervenció en argumentar les decisions preses per l'executiu i a justificar el canvi de parer recent.

La reunió, que s'esperava molt tensa abans que el Govern rectifiqués, ha transcorregut amb cordialitat i ha comptat amb la intervenció dels diversos agents socials que hi estaven convocats. Això no obstant, les intervencions dels representants institucionals han copsat la majoria del debat, en què els membres de la societat civil presents en la reunió s'han hagut de limitar en el temps i contingut de les propostes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, quasi tots, quan es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà, d'exempcions.
Valoració:5menosmas
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, quasi tots, quan es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà d'exempcions.
Valoració:4menosmas
Per Jeroni, fa dervers d'un any
Moltes gràcies OCB i STEI per la feina feta.

Sou impescindibles !
Valoració:11menosmas
Per És igual, fa dervers d'un any
No cal, n'Armengol ha estat l'encarregada de tranquilitzar els espanyolistes. Ho ha fet aquests darreres vuit anys amb el vistiplau dels "socis" de govern. N'Armengol ha delegat en na Mercedes Garrido, cap polític de l'ineficaç departament de normalització lingüística, tal com hem pogut comprovar aquestes dues darreres legislatures.Tal com estan les coses, amb na Garrido basta i sobra.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente