nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
15°

El Govern rectifica i exigirà finalment el català a 34 de les 49 categories de personal sanitari

El Govern sí que exigirà el requisit de català al personal sanitari. L'Executiu estima parcialment els recursos de reposició de l'Obra Cultural Balear (OCB) i l'STEI i rectifica.

La Conselleria de Salut i Consum ha anunciat que només en 15 de les 49 categories declarades deficitàries els sol·licitants amb el nivell de català exigit no són suficients per a cobrir les places que s’han ofert. A la resta, es donarà un termini de dos anys per a acreditar el nivell de català, que és el que recull el decret 6/2022.

Segons les fonts consultades, el Govern té previst reunir-se amb membres de l'STEI i l'OCB per a informar-los sobre aquest acord. A més l'OCB oferirà una valoració de la rectificació en les properes hores.

Per la seva banda, el Servei de Salut ha explicat que la documentació presentada pels més de 6.000 sol·licitants als 2.300 llocs de medicina i infermeria d’aquesta convocatòria permet resoldre que «la majoria del mig centenar de categories es pot cobrir amb professionals amb el nivell exigit de català».

Una vegada analitzades les sol·licituds de 5.956 persones rebudes per a les categories de medicina i infermeria del procés d’estabilització del Servei de Salut de les Illes Balears, la Conselleria ha pogut determinar que només en una quinzena del mig centenar de categories declarades deficitàries els sol·licitants amb el nivell de català exigit no són suficients per a cobrir les places que s’han ofert.

El Govern ha reiterat el seu «compromís» amb els usuaris, amb la Sanitat pública i amb el respecte i els drets relacionats amb l’ús de les llengües oficials a les Illes. Així mateix, insisteix que el català és un requisit per a accedir a la funció pública perquè és «innegociable garantir els drets dels usuaris a ser atesos en la seva llengua».

«El problema de dèficit de professionals és comú en tot l’Estat. El català no és cap problema per atraure professionals sanitaris. Al contrari, cada vegada hi ha més professionals que adquireixen els coneixements necessaris gràcies a les formacions que s’han duit a terme en els darrers anys. La prova d’això és l’augment de professionals que ja n’acrediten els coneixements en aquesta convocatòria, tal com s’ha pogut comprovar una vegada acabada la presentació i revisió de les sol·licituds», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any
Carlos Vilalta: Els catalanofòbics o sou molt ignorants o millor dit teniu molt morro.Parleu de democràcia però prediqueu i feu el contrari.També clameu a la llei i, a la sagrada constitución quan us convé.Us passeu pel forro la majoria d´articles.
Valoració:0menosmas
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió adequada que, òbviament, no hauria d'haver estat com la que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà, d'exempcions mal aplicades.
Valoració:1menosmas
Per JP, fa dervers d'un any
Benvolgut Bartomeu

Enhorabona a Plataforma? Que han fet? Un tweet ?

El que s'ha de fer és donar suport de veritat als qui de veres fan feina i no als que només tenen figurera.
Valoració:-1menosmas
Per Llull, fa dervers d'un any
Enhorabona OCB i demés entitats!
PSIB-PSOE: anau a menjar merda!
Valoració:4menosmas
Per Bartomeu, fa dervers d'un any
A la fi un poc de justicia ja hagues estat el summum de casos de discriminacio com molts que ocorren al pais valencia afegit a la justicia, cossos de policia, etc. Estam dins els paisos de parla catalana, no ens deixan federar perque a Madrid tenen por, pero les dues llengues han de ser oficials i per constitucio obligatori coneixiement en els respectius territoris i aixo seria igualtat de condicions. Enhorabona OCB i Stei i plataforma per la llengua, institucions i als ciutadans que li donen suport! Visca la terra!
Valoració:3menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Carlos Vilalta:de què et queixes si compleixen amb la llei.Bé una mica.
Valoració:2menosmas
Per Infiltrat, fa dervers d'un any
Carlitos, si fossis Vilalta pot ser ho entendrias, però com no ho ets, retorces el sentit democràtic diguent un disbarat com la seu de gran.
Saps que els drets fonamentals estàn inclosos dins la constitució? encara que siguin contraris al teu atrofiat caparró i favorables als catalanoparlants.
Valoració:5menosmas
Per Satisfets?, fa dervers d'un any
Retrocedim i diuen que estan satisfets? Ja diuen que qui no se confoma és perquè no vol. Probablement la trampa que ens han posat ha estat aquesta. Fer creure que volien llevar el requisit a tohom per, finalment, llevar-lo a una part i d'aquesta manera fer veure que han salvat els trastos. Pobra llengiua catalana, malmenada dia sí dia també.
Valoració:7menosmas
Per Enhorabona, fa dervers d'un any
Enhorabona a la OCB, a MÉS, i també Podem i a El Pi per haver fet costat.
No hi haurà menys metges ni pitjors professionals per exigir Català, ben al contrari. I a sobre ens respectaran més a la gent d'aquí.
Valoració:9menosmas
Per Josep, fa dervers d'un any
Enhorabona, OCB.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente