muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

MÉS contesta al PSIB: «El que seria una deslleialtat és que Armengol no convoqui el Consell de la Llengua Catalana»

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha subratllat, aquest dimecres, que seria «una deslleialtat» que la presidenta del Govern, Francina Armengol, no convoqui el Consell Social de la Llengua Catalana.

Així ha respost el diputat ecosobiranista davant la consideració de la portaveu del Grup Socialista, Pilar Costa, que ha qualificat com una «deslleialtat» justament el contrari, que es convoqui el Consell Social de la Llengua Catalana sense que ho faci la presidenta.

De fet, Mas ha assegurat que, si no fos així, el convocarien a través de la directora general de Política Lingüística i vicepresidenta del Consell, Beatriu Defior, que precisament és un dels càrrecs que podria dimitir si no arriben a un acord PSIB i MÉS sobre l'exoneració del català en el procés d'estabilització de professionals sanitaris.

«Seria deslleial si no ho convoca la presidenta i els qui seríem lleials som nosaltres al Consell de la Llengua Catalana», ha subratllat el diputat de MÉS, alhora que ha emplaçat a esperar veure què passa amb els recursos de l'OCB i l'STEI per a prendre decisions «contundents».

Segons les seves paraules, «la pilota està sobre la taula del PSIB». «Nosaltres continuarem oberts a negociar però el tema no està resolt. Cal respondre des del Consell Social de la Llengua Catalana, si es convoca», ha reafirmat.

Tot i les possibles dimissions que encara no han estat anunciades, el diputat de MÉS ha subratllat que se cenyeixen als plantejaments «del present», que són el recurs de l'OCB i la petició de convocatòria del Consell Social. «Ens hem mantengut en un espai negociador, però les respostes seran contundents».

Tot i això, ha indicat que la qualitat sanitària els «interessa molt» i aquesta passa perquè la ciutadania sigui atesa en la llengua pròpia de les Balears. «No podem tenir un funcionari que de per vida no demostri coneixement de la llengua pròpia», ha acabat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llull, fa dervers d'un any
El què és una deslleialtat és la manca de compromís que teniu tots els polítics cap a la llengua catalana.
Valoració:1menosmas
Per M'es igual, fa dervers d'un any
Els de les dretes ja fiquen cullera, fent propaganda perque no anem a votar, disfressats de gent nostra.
Jo, si visc, votaré . I votaré a la CUP, a El Pi, a Esquerra Republicana, a MÉS, o a qui me doni la gana, però votaré perque vull votar i perque som lliure.
Però si molts ens quedam a casa el dia de les eleccions, ben segur que no li farem cap favor a la Llengua, perque entraran al govern els de PP i els de VOX . I tot el mal que va fer Bauzà a la nostra cultura, serà una geniada d'infant petit, al costat del que passarà si guanyen aquests dos rabiosos junts .
I m'es igual si me diuen ximple, curt, incult o el que els passi pel cap, perque la meva pobresa intel.lectual ni els complexos que me puguin crear, no canviaran el panorama desolador que se'ns apropa, si donam facilitats a les dretes perque guanyin ells.
Valoració:-2menosmas
Per Votar i votar, fa dervers d'un any
Votar i votar debades. Fa passar una certa vergonya que amb tota la pedregada que ens cau damunt, hi hagi gent que només pensi en les votacions. Potser sí que el PSOE és sucursalista, però Més ja ho sabia l'any 2015 i 2019 i d'ençà de llavors no ha fet més que perdre vots. Si ja sabem que el PSOE és sucursalista, potser ha arribat l'hora que Més, en compres de fer d'escolà del PSOE, comenci a construir una alternativa, tot i que han de tenir clar que bastir una alterntativa comporta més feina menys remunerada. Sí, el PSOE és un partit sucursalista. I Més ja és un partit de centre.
Valoració:3menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any
El PSIB és un partit sucursalista español per la qual cosa no fa gaires esforços per la llengua, no fos cas que els renyessin des de Madrid. Així doncs esperem que els habitants de les Balears que estimen la seva llengua i que entre d´altres coses volen ser atesos en la seva llengua, al moment de votar pensin en partits com MÉS i d´altres que sí que defensen la llengua, la cultura, les tradicions i els Països Catalans
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente