cielo claro
  • Màx: 22.13°
  • Mín: 13.54°
22°

El PSIB no fa marxa enrere: «L'excepció del català, que permet la llei del 2016, és un requisit menys per a poder tenir més professionals sanitaris»

La portaveu parlamentària del PSIB, Pilar Costa, ha defensat aquest dimarts, als passadissos del Parlament, que l'excepció de la llengua catalana -requisit per a la funció pública a les Balears- a la Sanitat «es limiti a les especialitats deficitàries», com recull una normativa del 2016.

Així s'ha expressat Costa, després de la polèmica al si del Pacte de Govern per l'excepció del requisit del català en cas que hi hagi especialitats o places deficitàries des del punt de vista sanitari.

«Els socialistes respectam la posició de qualsevol dels socis del Pacte de Govern, com no pot ser de cap altra manera», ha manifestat la portaveu parlamentària del PSIB. Tot i això, ha puntualitzat, «la postura dels socialistes és defensar el procés d'estabilització finalitzat aquest dilluns i iniciat mesos enrere, amb l'aplicació de la normativa vigent, que permet que, en cas que hi hagi especialitats o places deficitàries des del punt de vista sanitari, s'exceptuï aquesta exigència del requisit lingüístic». Un procés que, ha reiterat, «no es pot reobrir» pel fet que és «fonamental» donar seguretat jurídica als que s'hi han presentat.

«Ens encantaria que no hi hagués especialitats deficitàries però aquest és un tema que sempre ha existit i que, en els darrers anys, a causa de la pandèmia mundial de la COVID-19, s'ha vist agreujat», ha continuat Costa, posant èmfasi que «el dèficit no és pel fet que el català sigui un requisit per a la funció pública a les Balears, sinó que és una cosa generalitzada, que també passa en altres comunitats autònomes i països d'Europa».

La parlamentària socialista ha valorat, per tant, que «l'excepció del català, que permet la llei del 2016, és un requisit menys per a poder tenir més professionals sanitaris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel Vilanova Pons, fa dervers d'un any
Això és allò q passa quan vius a una colònia… Com a mínim, es asquerosos des PP van de cara. Es PSOE somriuen i… clavada per s’esquena. La mateixa merda.
Valoració:5menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
L'esquerra d'aqui ,Mes,ERC,la Cup... és millor
Valoració:6menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
A ver, estos pretenden gobernar y saben perfectamente que la mayoría de la población está en contra de la imposición del catalán a los profesionales sanitarios.
Blanco y en botella…
Valoració:-5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Es cuestión de sentido común, ni más ni menos, però a algunos el delirio les impide razonar.
Valoració:-5menosmas
Per Miquel, fa dervers d'un any
El comentari de jbm me pareix molt acertat. El meu suport. També dir que tot això passa, pens, perquè a les illes es vota partits sucursalistes, ara el PSIB i/o el PP. Quanta gent que té el català com a llengua mare voten aquests partits?. Jo crec que molts. Si volem que la nostra llengua perduri en el temps i sigui respectada s'han de votar opcions de la terra, de la nostra terra. No n'hi ha d'altre.
Valoració:14menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
Ja està el psib-PSOE actuant de nou com si governàs tot sol... quina tropa, de veres!
Valoració:18menosmas
Per Rosa, fa dervers d'un any
Exempció, no excepció. Si necessitau un corrector…
Valoració:8menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Lo de tenir gent competent que vulgui venir a fer feina a les illes Balears s'arregla oferint lloguers a preu de treballador, fent vivendes de propietat pública, i no donant ajudes a la compra (que fan pujar el preu de venda) ni ajudes al lloguer (que fan pujar el preu dels lloguers). Pensar-se que és culpa del requisit perque ho diu l'extrema dreta, és propi de l'extrema dreta.
Valoració:20menosmas
Per Carme, fa dervers d'un any
Ja ho sabem, els del PSOE són covards.
Valoració:17menosmas
Per xisco, fa dervers d'un any
Uyyyyy,el Psoe se ha hecho facha....
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente