cielo claro
  • Màx: 21.28°
  • Mín: 13.54°
22°

Apesteguia: «Un Pacte on participa MÉS per Mallorca no pot consentir que no es garantesquin els drets lingüístics dels ciutadans»

MÉS per Mallorca es planteja sortir del Govern si el PSOE no recapacita sobre l’exempció del català en el procés d'estabilització al sector sanitari

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha advertit el PSIB que prendran «mesures contundents» si no canvia la seva postura sobre l’exempció del català en el procés d'estabilització al sector sanitari.

En roda de premsa aquest dilluns després de la reunió de l'Executiva del partit, Apesteguia ha deixat clar que «un Pacte on participa MÉS per Mallorca no pot consentir que no es garantesquin els drets lingüístics dels ciutadans».

«Necessitam reforçar la garantia dels drets lingüístics a l’àmbit sanitari però també de responsabilitat dins el propi sistema. Ara mateix, si un tribunal tombàs el procés d’estabilització tendríem un greu problema perquè aquí sí, no per motius lingüístics sinó perquè s’hagués interromput el procés d’estabilització, podríem patir pèrdua de professionals sanitaris. Això des de MÉS per Mallorca no ho podem acceptar i demanam responsabilitat al Partit Socialista, que rectifiqui i que faci cas tant a l’Obra Cultural Balear com a altres entitats que han interposat recursos i adequï aquestes convocatòries a la legalitat», ha remarcat Apesteguia.

Apesteguia ha apuntat que, ara mateix, «més de 2.000 persones podrien convertir-se en funcionaris de carrera de la CAIB sense la necessitat d’haver d’acreditar cap títol de català i, d’aquesta manera, vulnerar el dret dels pacients a ser, com a mínim, entesos en llengua catalana».

A més, el candidat de MÉS a la presidència del Govern ha explicat, una vegada més, que «és mentida que hi hagi personal sanitari que no vulgui quedar en el nostre sistema de salut per motiu del català». En canvi, ha destacat que, si el procés d'estabilització s'atura, els sanitaris sí que tendran motius per a no quedar al sistema sanitari de les Balears. Per això, ha insistit que és «una qüestió de responsabilitat» corregir les convocatòries.

La formació consideren que hi ha «marge de canvi» d'aquestes convocatòries publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), però «un no pot negociar amb qui no vol negociar», ha apuntat.

En ser demanat per la possibilitat que MÉS per Mallorca surti del Govern, Apesteguia ha explicat que demanen al PSIB que recapaciti per a no arribar a «mesures més contundents i que no desitjam». «El que desitjam és que es corregesqui les disfuncions que s’han produït en aquestes convocatòries i que han estat denunciades tant per l’Obra Cultural com per altres entitats amb molta legitimitat i amb molta experiència en l’àmbit de la funció pública», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per , fa dervers d'un any
@És unió, el que necessitam. No, el que necessitam és gent capaç de fer crítica i autocrítica davant l'evidència que aquest govern que diu que és progressista naufraga i no tan sols en política lingüística. Dius que la gent que critica és gent de VOX disfressada. Fins en aquest extrem arriba el teu fanatisme, ni tan sols contemples la possibilitat que la crítica pot ser legítima. Dius que no s'ha de fer vot útil al PSOE. El primers que voten al PSOE, utilment per a ells, són els càrrecs elegits de Més i Podemos, fent concessions, tot d'una després que la gent ha votat. Tot això que ara passa amb l'anul.lció del requisit de català demostra les concessions que també en matèria lingüística ha fet Més, a remolc del PSOE. El que passa és que ara vénen eleccions i tothom ha de fer veure que defensa els clients de la seva botiga.
Valoració:8menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
Ben cert, gent major obligada a parlar foraster a residències, metges...etc.....és una acció criminal en contra de la dignitat cultural de les persones.
Valoració:16menosmas
Per És unió, el que necessitam, fa dervers d'un any
No faceu cas als que remuguen tot lo dia. Perque si bé, pot ser que en hi hagi qualcun dels nostros que està molt enfadat, la majoria dels escrits protestant son dels fatxes, fent- se passar per votants de MÉS.
El que hem de fer a les properes eleccions, és no donar cap 'vot útil" a favor del PSOE ni de cap altre psrtit d'esquerres foraster i votar directament als partits nostros. I di aquests se poguéssin juntar-de tots fent coalició, encara serien més forts i tindrien més poder.
Valoració:6menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
La major part dels interins que opten a l'oposició tenen el requisit de català. L'únic que s'aconsegueix és que vengui gent de fora sense el requisit i els prengui la plaça. És el model uniformitzador del PSOE, PP, VOX, que venguin molts de castellans a acabar d'expulsar el català de la sanitat pública.
Valoració:12menosmas
Per Mentida peste, fa dervers d'un any
Es mentida. A la conselleria de na Fina Santiago de Mes la llengua que parlen els directors generals es el castellà. I fins hi tot alguns càrrecs de MÉS no enten el català. Arriba al punt que els treballadors socials forcen a parlar en castellà a les persones depenets i els seus familiars. Els informes interns són en castellà i la cartelleria interna es en castellà. Això passa en les àrees de gestió de MÉS. En les que no han de pactar res amb el PSIB o Podem. S’ens pixen a la cara.
Valoració:11menosmas
Per Lo gran inquisidor, fa dervers d'un any
i no s´ha fet en 8 anys!!!!!!!!!! i ara ho dius abans de les eleccions? simplement, no teniu vergonya, On ereu quan he donat la cara tantes vegades a sanitat i altres llocs ? 8 anys que he donat la cara tot sol, sense tenir cap acció real de part vostra. Contundència significa que em parlin en català a les administracions, perquè si no ho fan hi haurà destituciosn, acomiadaments o multes significatives. La resta són pardalades. La resposta que més tingut de sanitat; Sr pàmfil, farem feina perquè vostè es senti ben atès. Quan? quan sigui mort?
Valoració:9menosmas
Per drets, fa dervers d'un any
Y los drets que no lingüísticos están garantizados?. Hay muchos drets que no están garantizados, ya que vosotros con el cuento de la llengo no veis más allá de vuestras narices.
Valoració:-22menosmas
Per , fa dervers d'un any
Sí, els ha costat tant que fan tard. Han arribat al final de la segona legislatura transmetent a la població que els drets lingüístics dels qui parlen el català trontollen enmig d'una gran desorganització i improvització.
Valoració:6menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Ara anam!! Però vos ha costat molt...
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente