cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El PP de les Balears no abandona la dèria del 25% de castellà a l'escola

El conseller d'Educació i Formació Professional del Govern, Martí March, ha tornat a assegurar aquest dimarts que a les Balears els alumnes surten amb un nivell de castellà i de català «adequat».

El conseller ha respost així al diputat del Partit Popular (PP) a les Balears Juan Manuel Lafuente, que ha demanat sobre la denegació del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) a la petició dʻun pare de Mallorca perquè la seva filla rebés el 25% de classes en castellà.

«Vostè ja em va fer una pregunta dins la mateixa línia l'any passat, també la senyora Durán i un altre grup de dretes de la cambra -Vox- per tant, diguem que això és un tema que els preocupa però a nosaltres el que ens preocupa bàsicament és que els al·lots quan acaben l'ensenyament obligatori sàpien català, castellà i una tercera llengua», ha remarcat el conseller.

March ha destacat en la seva resposta que hi ha una cosa que és important destacar: «És la primera vegada que el TSJIB es pronuncia en aquesta qüestió i vostès han dit per activa, per passiva i per perifràstica que aquí s'havia aplicar aquesta sentència de Catalunya del 25%».

«Les dades diuen clarament que el nivell de castellà que tenen els nostres estudiants és semblant a aquelles comunitats autònomes unilingües, i fins i tot, el català té un ús oral pitjor que el castellà. Per tant, els resultats diuen clarament que aquí no hi ha discriminació sinó que els nostres estudiants surten amb un nivell de castellà i català adequat», ha remarcat March.

No obstant tot això, la dreta no abandona aquesta obsessió per imposar un 25% de l'ensenyament de les Balears en castellà. Ja al novembre de l'any passat, els portaveus del PP i de Ciudadanos al Parlament varen assegurar que la sentència del Tribunal Suprem que obliga a impartir un mínim d'un 25% d'hores lectives en castellà evidenciava que la Llei d'Educació de les Balears era «contrària a la llei».

A més, el passat setembre, també al Parlament, Martí March va haver de desmentir l'extrema dreta representada per Vox quan varen demanar per l'aplicació del 25% de castellà a les Balears. «No hi ha cap sentència, ni del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ni del Tribunal Suprem, ni del Tribunal Constitucional que ens obligi a aquest 25%. No hi ha cap recurs en contra de la Llei de Normalitzacio Lingüística i el Decret de Mínims», va apuntar el conseller d'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Un altre de's Pla, fa dervers d'un any
Que tens res contra els de's Pla, multiletxes?. O som culpables per viure a on vivim?. De què només tens el 25% de cervellet, ni de conya. Si segons els experts, una persona que utilitza un 10% de la seva capacitat és un geni, en el teu cas i d'altres el percentatge es pot reduir al 0,0001%, siguent molt generosos.
Valoració:2menosmas
Per Un d'es plà, fa dervers d'un any
Oooooo, no esperava que reconeguessis que només tens un quart de cervell, crec que el 75 % restant el tens enmig de s'és ancas, molt original.
Valoració:1menosmas
Per geu, fa dervers d'un any
Si. Todos somos familia y además, vivimos en la misma finca. Betzol.
Lo fotut es que nomes tenim es 25 per cent de cervallet; imagina si fossim plen de cap, com tu. Imagineu.
Llógic que suguis d'es plà. Un altra betzol.
Valoració:-2menosmas
Per @claro que si guapi, fa dervers d'un any
Com sa guapi s´assembla al Mallorquín, l´Emigrante, geu, i robanicks. Són família monoparental però nombrosa !
Valoració:7menosmas
Per Un de's plà, fa dervers d'un any
Hi ha un grup que si només poguessin xerrar ells,
sempre tendrían raó, perque están tocats en le mà de Déu,, sobretot el que va en contra del català, i crec que no serveixen per res més.
La seua capacitat intelectual només és de un 25% tot el que surt d'això, ni ho entenen ni ho poden assumir els desborda, són caps buits per voluntad.
Valoració:5menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
@ claro que si, guapi

Indigente? Ese es un enfermo…
Valoració:0menosmas
Per pregunto, fa dervers d'un any
Arruix:A veure si ho entenc.La defensa d´una llengua ,mai pot anar en contra de l´altre.Llavors com és que quan defensem el català A LA NOSTRA TERRA us poseu com feres i ens passeu per la cara els 500 milions de castellà parlants.Quina és la llengua que s´ha de defensar?
Valoració:8menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
"Espanyols i nazis: els tests assemblen a les olles".
Hace falta ser indigente mental para soltar tamaña soplapollez.

Valoració:-6menosmas
Per antifa, fa dervers d'un any
els ppeperos són sucursalistes i impopulars.
Valoració:8menosmas
Per Confitat, fa dervers d'un any
Aquest gent només sap prémer diarrea espanyolista
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente