algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

MÉS per Mallorca aplaudeix la decisió del TSJIB sobre el 25% de castellà i critica «els intents de polititzar la llengua»

El coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha celebrat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), que ha denegat la petició d'un pare de Mallorca perquè la filla rebi el 25% de classes en català.

En declaracions a Europa Press, Apesteguia ha assegurat que la primera valoració en la formació ecosobiranista, després de conèixer aquesta decisió, és de «molta satisfacció».

«Estàvem convençuts que aquesta havia de ser la resolució judicial, perquè la llei educativa que vàrem aprovar aquesta legislatura donava consistència jurídica a la vehicularitat del català», ha assenyalat.

El coordinador de MÉS ha criticat «els intents de polititzar la llengua», ja que això «va en contra dels alumnes». «Al final del que parlam és de garantir que tot l'alumnat acabi sent competent en totes dues llengües», ha indicat.

Així, ha defensat la importància que es garanteixi el dret dels alumnes de les Balears a conèixer les dues llengües oficials, el català i el castellà, i «per aconseguir això, tots els professionals que saben d'educació diuen que cal la immersió lingüística».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maikel, fa dervers d'un any
Sí, vaja exemple que donau, guarda de giracasaques, coautors materials de una massiva incorporació (regal) d'interins i resta d'obres/serveis de l'època Matas dins l'Admministració pública sense requisit del català, ni examen ni entrevista... Res de res... Ni el nivell A del forasters demanau.
MÉS pocavergonyes, impossible!
Valoració:9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Estabilización de funcionarios en Baleares sin nivel de catalán.
No hay más preguntas, señoría.
Valoració:-7menosmas
Per mallorquí, fa dervers d'un any
fascistas aplaudiendo el fascismo
Valoració:-10menosmas
Per Polititzar?, fa dervers d'un any
Voltros segur que no la polititzau, per això vos heu carregat la política lingüística, per la por que vos fa la reacció dels contraris, de dretes i d'esquerres perquè de contraris a la normalització lingüística n'hi ha de tots els colors. Ai, escolanets, que hi anau d'errats de comptes. Això és el que volen els enemics del català, despolititzar el conflicte que ells atien tot d'una que poden.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente