nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Gili: «El Govern espanyol ens continua estafant 15 anys després»

203245

Tolo Gili, president d’El Pi, es mostra contundent amb la sistemàtica discriminació que pateixen les Illes Balears respecte a la resta de territoris de l’Estat espanyol.

«Sempre que un governant de Madrid, tant sigui del PP com del PSOE, té una idea brillant, les Illes en patim unes conseqüències nefastes», apunta Gili. La formació considera indispensable el sistema de finançament contempli el concert econòmic que fa 40 anys que es reclama des de la comunitat autònoma.

A més, remarca Gili, «continuam rebent molt menys del que ens tocaria de fer-se una distribució coherent i continuen sense aplicar mesures que donin més pes a la insularitat. I ara venen a vendre que estam millor que mai, justament en any preelectoral. La gent està cansada d'anuncis buits de contingut i que l’enganin».

Alhora, recorden que a principis de mes ja es va anunciar per part de la ministra Montero, un nou sistema de finançament que «continua sent insuficient i mal plantejat». «Si som els tercers pagant, hauríem de ser els tercers en rebre. Amb el nou sistema de finançament autonòmic que proposa Montero, Balears aportaria per capità 2.759 € i rebria per càpita 2.519 €. Aquesta és una qüestió que en reiterades ocasions el Parlament Balear ha acordat a instàncies d’El Pi i aquest n’és el resultat», ha remarcat Gili.

Des d’El Pi es mostren «indignats» una vegada més per «la ignorància sobre la realitat de les Illes que han demostrat i continuen demostrant els governs de Madrid». No hi ha cap president de les Illes Balears, ni cap diputat balear a Madrid que sabi fer entendre i fer valer els nostres interessos davant el Govern de l’Estat?, demana Gili.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa dervers d'un any
Ja signariem ara mateix qualsevol dels països catalans només quinze anys. Que contents que estariem i que rics que seriem.
Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
?Quince anys,? no fotis. Jo ho sento de tota la vida i cap ni un dels que han manat a les Balears ha estat capaç de plantar cara a Madrit.
L'únic que va fer feina va ser en Pere Sampol, i lo que ell conseguía el PP ho deixava perdre.
Recordau una subvenció de 270.000 € que havia rapinyat amb dents i ungles, per restaurar el castell d'Alaró, no es va executar PER El PePe del moment Salut i força per aconseguir de sortir del despotisme de Madriz, dreta o esquerra, el resultat sempre és el mateix, la resta bla,bla, bla, bla........
Valoració:5menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
No. Des de 1229.
¿Qui és aquest?
¿I aixo del PI, qué es?
Valoració:-5menosmas
Per Josep, fa dervers d'un any
Ens estafen des, d’almanco, 1715.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente