muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

MÉS proposa que Tribunal Suprem espanyol i Cort Britànica de Justícia investiguin la «mala praxi jurídica» que ha beneficiat Joan Carles de Borbó

Coincidint amb la festa monàrquica de la Pasqua militar i amb l'anunci de la voluntat del rei emèrit espanyol de tornar a Espanya, MÉS per Mallorca ha registrat una iniciativa parlamentària on reclama un pronunciament de la cambra per constatar «la doble moral i la falta d'ètica de les estratègies jurídiques dissenyades en benefici de Joan Carles I i de les persones a qui a beneficiat». La iniciativa impulsada pel portaveu adjunt al Parlament, Josep Ferrà, també insta la Cort Britànica de Justícia i el Tribunal Suprem espanyol «a prendre en consideració aquesta mala praxi i les seves conseqüències jurídiques».

De fet, la proposta que es debatrà aviat pretén que el Parlament de les Illes Balears reclami al govern espanyol que exigeixi a Joan Carles I les responsabilitats oportunes «com a qualsevol altre ciutadà tant si decideix seguir als Emirats Àrabs com si vol tornar a Espanya». Tot atenent, explica Josep Ferrà a què «els fets pels quals se'l vol jutjar no guarden cap relació amb les funcions que la Constitució atribueix a la monarquia».

La proposta de MÉS per Mallorca va més enllà i també proposa que en el Congrés i el Senat, nomenin una Comissió d'investigació per esclarir les actuacions presumptament il·lícites del rei emèrit. De fet, segons explica el diputat ecosobiranista, «com que està en joc la credibilitat de les institucions, allò desitjable seria que Joan Carles I de Borbó fos investigat i jutjat en el Regne d'Espanya, i no sols a Suïssa o el Regne Unit pels seus actes».

D'acord amb Ferrà, «una de les qüestions que més crida l'atenció en aquest assumpte i que institucionalment es denuncia mitjançant aquesta Proposició no de Llei és l'estratègia jurídica -fora de l'abast del general coneixement de la ciutadania- que pretén confondre els magistrats i fiscals responsables d'esclarir uns fets que descriuen l'aspecte moral de l'anterior monarca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per magistratura PPodrida, fa mes de 2 anys

Com sempre, tenc més confiança en els tribunals estrangers que molts d´aquí. Com dien els nostres pares, Spain is different !
Per qualca cosa serà !

Valoració:3menosmas
Per es sent fortor de naftalina ñorda, fa mes de 2 anys

El fascio es mou entre les bambalines i els decorats reials.

Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Si el sistema judicial espanyol es parcial i selectiu, hi ha personatges amb immunitat i altres amb impunitat i no tothom tenim dret a ser tractats per igual, fan be els de MÉS, cal cercar noves vies en altres instancies ò institucions democràtiques internacionals per demanar empara i trobar justícia.



Valoració:7menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Això s´hauria d´haver proposat per part de la fiscalia fa molt de temps. No ho hafet? Idò malament anam.
S´ensuma pudor.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente