algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Ara Eivissa: «No podem consentir que un Govern que es diu d'esquerres menystengui la llengua, sembla que tornam als temps maleïts d'en Bauzá»

L'agrupació Ara Eivissa també s'ha pronunciat sobre la reculada del Govern pel que fa al requisit de català en ensenyaments artístics.

«No podem consentir que un Govern que es diu d'esquerres tingui menystinguda d'aquesta manera la nostra llengua, sembla que tornem als temps maleïts d'en Bauzá», han remarcat. A més, han afegit que en aquest tema «costa trobar la diferència» ja que «fan servir els mateixos arguments».

El Govern va intentar apagar la polèmica aquest dijous amb un comunicat que ha indignat tant a sindicats com a la UIB. Concretament, al text negaven que s'hagi fet una rebaixa del requisit de català als centres superiors d’ensenyaments artístics; que tots els sindicats votaren a favor de la modificació de l'Ordre, a excepció de la UOB; i que en el Consell Escolar es varen proposar algunes al·legacions per part de la UIB que no varen tenir suport.

A més, el darrer punt del comunicat del Govern destaca que des de la Conselleria d’Educació i Formació Professional s’ha fet «una aposta clara per l’ensenyament de i en català a les Illes durant les dues legislatures». Cosa amb la qual el Departament de Filologia Catalana ha deixat clar que no hi està d'acord: «Denunciam que la pretensió inicial de la Conselleria era derogar el Pla de Formació Lingüística i Cultural. Aquesta mesura va contra qualsevol 'aposta clara per l'ensenyament de i en català a les Illes'. El desacord de la UIB, de la Direcció General de Política Lingüística i de la majoria de sindicats va obligar la Conselleria a retirar la proposta de derogació del FOLC»

A aquesta darrera informació, l'agrupació Ara Eivissa ha remarcat que és «molt preocupant que hagi de sortir la Universitat a dir que el Govern no diu la veritat en un comunicat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Diferencia, fa mes de 2 anys

La diferència és que mentres 100,000 persones, fent pinya, catalano i castellanoparlants, varen gaudir d' un dia extraordinari en tots els sentits, aquí te tenim a tu, sol con un mussol, mastegant la teva amargura. Això sí que és vergonyós.

Valoració:-1menosmas
Per Kid Tarao, fa mes de 2 anys

Ido meam si te poses d' acord amb ell, i tant, perquè no fa molt va reconèixer que el motiu de fons del TIL era carregar- se el català. No te canses de fer el ridícul?.

Valoració:4menosmas
Per tanmateix, fa mes de 2 anys

@ I tant:
La idea del trilingüisme no és dolenta. Lo que va ser ferest és la manera xapucera que ho va montar en Bauzá.

Valoració:0menosmas
Per Buenos días, opinador, fa mes de 2 anys

De vergonya, però molt efectives, mutxatxo. I qui va obtenir els pitjors resultats de l' història del PP va ser ell, únic responsable. Es veu que la inmensa majoria de votants no es deixen enganyar com els babaus.

Valoració:9menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Bauzá, lo único que pretendía era que las nuevas generaciones, al dejar las aulas supieran perfectamente nuestras dos lenguas y el inglés. Esto para los que no pueden enseñar inglés, ya que no lo saben, era un glop difícil de digerir. Las pachangas que le armaron fueron de vergüenza.

Valoració:-11menosmas
Per Venuts, fa mes de 2 anys

Meam quin dia serà que aquest govern tan socialista i obrer (i españuel) ens donarà una sola bona notícia als illencs. Res complicat, que la cussa ha fet cadells o una cosa així, abans que ens acabin de matar l' esperança.

Valoració:9menosmas
Per inca, fa mes de 2 anys

Ja fa temps que hauríem d'haver sortit als carrers, el PSOE no és millor que el PP i March és ben igual que en Bosch i na Trepitja!

Valoració:12menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Totalment d'acord amb ara Eivissa i molta gent més.!!!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente